< Kartal Meydanı'nda Barış Günü Mitingi

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İstanbul'da Kartal Meydanı'nda yapılan mitingde savaşa karşı barış, kayyumlara karşı demokrasi ve dayanışma şiarı önde çıktı.

İSTANBUL - 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Kartal Meydanı'nda miting düzenlendi.

Mitinde Kürt halkı "Savaşa Karşı Barış, Kayyuma Karşı Dayanışma", “Savaşa Karşı Barış, Kayyuma Karşı Halk İradesi" şiarıyla, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ise"Savaşa Karşı Barış Kayyumlara Karşı Halk İradesi" şiarıyla katıldı.

Marmaray Kartal çıkışında, Ahmet Şimşek Koleji önünde toplanan kitle burada kortejlerini oluşturarak yürüyüşle Kartal Meydanı'na geldi.

Kortejin önünde Barış Anneleri, "Em Jî Ji Aşîtîyê Ra Amede Ne - Biz Barışa Hazırız" yazılı pankartla yer aldı. Ardından HDP'li kadınlar "Erkek Şiddetine Savaş Aklına Hayır Barış Kadınlarla Gelecek" pankartıyla yer aldı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri ise "Savaşa Karşı Barış Kayyumlara Karşı Halk İradesi" pankartıyla, KESK İstanbul Şubeler Platformu "Savaşın Kazananı Barışın Kaybedeni Olmaz", HDP Kadın Meclisi "Eşbaşkanı, Kadın Özgürlük Sistemimizdir, Gasp Ettirmeyiz", İHD İstanbul Şubesi "Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi", TTB "Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur Hekimler Barış İstiyor", TMMOB "Emeğimizi ve demokrasiyi savunmak için barış istiyoruz", HDK, "Kayyum Barış Barışa Darbedir" pankartıyla yer aldı.

Kortejde "Haklarımızdan, Hayatlarımızdan, İrademizden Vazgeçmiyoruz , Direniyoruz", "Kayyumlara Hayır, Barışı ve Demokrasiyi Birlikte Savunacağız", "Yaşasın Adil, Onurlu Demokratik Barış", "Halk İradesi Gasp Edilemez", "Kadın Cinayetlerine Kayyuma, Doğa Katliamına Karşı Omuz Omuza", “Halklara Karşı Savaşa Sınıflararası Barışa Hayır", "Savaştan Kaçarak Barış Olmaz Barış İçin Tek Yol Devrim", "Gerçek Barış Devrimle Gelir" yazılı pankartlar taşındı.

Mücadele Birliği Platformu ise "Birleşik Devrim İçin Öne En Öne" yazılı pankart ve "Şimdi Devrim Zamanı", "Barış İçin Devirm, Devrim İçin Savaş", "Yaşasın Halkların Mücadele Birliği", "Her Yerde Devirmci Eylem Her Adımda İktidar Hedefi" yazılı dövizlerle katıldı. "Barış Devrimle Gelecek", "Yaşasın Halkların Mücadele Birliği", "Şimdi Devrim Zamanı" sloganları atıldı.

Zeytinburnu Belediyesi'nde KHK ile işten atılan Kenan Güngördü ise "Savaşa Karşı Barışı, Zulme Karşı Direnişi Savunuyorum! 522 Gün" yazılı pankartı ile alandaydı.

Kortejler alana girdikten sonra miting programı demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı.

İlk konuşmayı Miting Tertip Komitesi adına Atilla Özdoğan yaptığı. Özdoğan "Savaşa karşı barışı haykırmak için burada toplandık. Savaş yıkım ve acıdır. Emekçilere bir çay parasını çok görenler bütçeyi savaşa ayırıyor" dedi. Özdoğan, "Bizler Amed'deyiz, Van'dayız, Mardin'de, Çanakkale'deyiz. Biz barışı kazanacağız. Barışı halklar kurmuyorsa o barış barış değildir. Barışı bizler getireceğiz" dedi.

Ardından kayyum atanarak görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün mesajı okundu. Mitingte konuşmacı olacağı duyurulan Ahmet Türk, hakkında verilen adli kontrol kararı nedeniyle İstanbul'a gelemediğini belirtti. Ahmet Türk mesajında "Hakkımdaki davalar nedeniyle imza vermem nedeniyle gelemedim. Her birimiz biliyoruz ki bu barış ve adalet ve eşitlik gelecek. Barış, iradesini kayyımlara teslim etmeyenlerin kararlılığı, örgütlü duruşu ile gelecek hem ülkemizde hem de bölgemizde savaşa karşı barışı örgütleyeceğiz. Dünya Barış Günü'nüzü kutluyorum" dedi.

Kurumlar adına 1 Eylül Dünya Barış Günü ortak metnini ise Prof. Dr. Şebnem Korurfincancı ve sanatçı Orhan Alkaya okudu. Korurfincancı ve Alkaya, Nazi Almanya'sının 1 Eylül 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek II. Dünya Savaşı'nın başlatmasının 70. yıldönümünde düzenlenen mitinge gelenleri selamladı.

Miting Kürtçe-Türkçe ezgiler eşliğinde halaylarla sona erdi.

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

  Özel Evrim Okulları'nda öğretmenlik yaparken sendikal nedenle işten çıkarılan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin açtığı işe iade davası İstanb...

“İnsanlık onuru için Ermeni Soykırımı ile yüzleşelim, faşizmle hesaplaşalım” diyen HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan 1915 yılının Ermeni halkımıza karşı soykırımının başla...

İHD İstanbul Şubesi, "Ermeni soykırımı tanı, af dile, tazmin et" diyerek Ermeni soykırımının 109. yılında bir basın toplantısı düzenledi. ...

Çıraklık okulları diye bildiğimiz ama çocuk işçiliğinin yasallaştırılmasından başka bir şey olmayan Mesleki Eğitim Merkezi / MESEM adlı proje 2022 yılında MEB tarafından başlat...

HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan günü bir açıklama yayınlayarak Kürdistan’a ve Kürt halkına yönelik saldırıları protesto etti. ...

Davul zurna çalarak ilan ettiler işgal saldırısının gelişini. Bilinen, görülen bir olguydu bu. Hakan Fidan, İbrahim Kalın mekik dokuyup durdular bölgede. Daha seçimlerden önce cümle c...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih