< Güven Boya İşçileri "Direniş Çadırımızı Kuracağız"

Gaziantep'te bulunan Güven Boya'da 4 işçi işten atıldı. İşçiler arkadaşlarının işe iadesi talebiyle eylem yaptı.

Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Güven Boya’da DİSK/Tekstil üyesi 4 işçi, Kod 29’la işten atıldı. Bunun üzerine Güven Boya’da çalışan işçiler, atılan arkadaşlarının geri dönmesi ve fabrikadaki baskının son bulması için fabrika önünde eylem düzenledi.

“Güven Boya’da Sendika Düşmanlığına Son”, “Direne Direne Kazanacağız”, “İş, Ekmek, Özgürlük” yazılı pankartların açıldığı eylemde, “Sendika Hakkımız Engellenemez”, “İş, Ekmek Yoksa Barış Da Yok” sloganları atıldı.

Atılan işçiler için pazartesi gününden itibaren işlerine iade edilinceye kadar fabrika önünde direniş çadırı kuracaklarını ve her gün vardiya çıkışlarında oturma eylemi yapılacaklarını belirtti.

İbrahim Halil isimli Güven Boya işçisinin ise en sevdiği, yan yana çalıltığı, üç arkadaşı işten atıldığı için üzülen ve arkadaşları olmadan mesaiye başlayan işçinin yapılan bu haksızlığı kabullenrmeyerek üzüntüden makine başında sinir krizi geçirip bayıldığı belirtildi.

Düşüp kafasını çarpan işçinin hemen hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.