Venezuela lideri Nicolas Maduro ülke tarihinin en önemli askeri tatbikatı olarak değerlendirdiği ve ABD ve müttefikleri kendini ‘ülkenin geçici devlet başkanı’ ilan Juan Guaido’yu ülkenin resmi devlet başkanı ilan ettikten sonra, olası bir askeri işgale karşı hazırlık olarak belirttiği askeri tatbikatın startını verdi.

Tatbikatlar 15 Şubat’a kadar devam edecek ve ülkenin 200 yıllık tarihinde yapılacak en büyük tatbikat olması beklenen tatbikat için Başkan Maduro ülkenin Miranda Eyaleti’ndeki Guaicaipuro askeri müstahkem bölgesine gitti. Maduro tatbikat yerinde de bu tatbikatın olası bir işgale karşı hazırlık olduğunun altını yeniden çizdi.

10 Şubat 2019 günü yaptığı açıklamalarda; Venezuela’nın “Egemenliğini, toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını savunmaya hazırlanmalıyız” diyen ülkenin seçilmiş meşru başkanı Maduro, “Washington yönetiminin ülkede bir rejim değişikliği için çağrılarda bulunması ve parlamento sözcüsü muhalif Juan Guadio’yu saldırgan bir şekilde desteklemesi, görünüşe göre Venezuela’ya yönelik bir askeri işgalin gerçekleşebileceğini açıkça gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

Russia Today’den çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi