Granma gazetesinin 28 Temmuz Perşembe günü internet sitesinde yer alan habere göre, Küba Komünist Partisi'nin (PCC) 1.Sekreteri Miguel Díaz-Canel, dünyadaki komünist gruplar arasındaki birliği gerekli ve acil olarak nitelendirdi.

Küba Devlet Başkanı, Çin Komünist Partisi tarafından fiilen düzenlenen ve organize edilen Uluslararası Marksist Partiler Forumu'na gönderdiği mesajda, bu örgütlerin teorik ilerlemelerini ve pratik deneyimlerini paylaşma fırsatı için minnettarlığını dile getirdi.

Ñico Lopez PCC Superior School'un rektörü Rosario Penton tarafından dünyanın dört bir yanından 109 partinin temsilcilerinin önünde okunan metinde, Devlet Başkanı, Marksizmin ortaya çıkışından bu yana sınıf mücadelelerine bilimsel bir temel verdiğini vurguladı. dünya proletaryasının ve uluslararası işçi sınıfının varsayımlarının nesnelliğinin kriz zamanlarında belirli bir şekilde ortaya çıktığına dikkat çekti.

Diaz-Canel mektupta Marksist gelenek adına yapılan hatalara, aksiliklere ve deformasyonlara değindi; Küba'da Marksizmin, en yüksek temsilcileri arasında Jose Marti ve Fidel Castro Ruz'a sahip olan devrimci ulusal geleneğin en iyileriyle nasıl birleştiğinin altını çizmesine rağmen; Kübalılar için Marksist olmanın, sosyal bilimlerin gelişimini entegre etmek için pratikten kalıcı öğrenme anlamına geldiğini doğruladı.

Diaz-Canel, 8. PCC Kongresi'nde onaylanan fikirleri, kavramları ve yönergeleri vurguladı ve partizan çalışma için stratejiler haline gelen üç ana göreve dikkat çekti: ekonomik savaş, birlik ve barış ve ideolojik kararlılık için mücadele!

Küba'nın kalkınma modelini güncelleme sürecinin bir parçası olarak müreffeh, sürdürülebilir ve demokratik sosyalizmin eleştirel ve dönüştürücü bir öznesinin oluşumu üzerinde çalıştığına dikkat çekti.

Kapitalizmin, onun sürdürülemez mantıksızlığının ve ona rehberlik eden değerlerin yaratıcı bir şekilde aşılması olarak sosyal adaletle kalkınmanın tek yolunun sosyalizm olduğuna kesinlikle inanıyoruz, diye ekledi.

Diaz-Canel, daha önce bu yola girmiş olan diğer ülkelerin olumlu ve olumsuz derslerini ve ABD Hükümeti kadar güçlü bir rakibe yakın olmanın ve sürekli olarak takip etmenin ne anlama geldiğini hatırlattı.

Bu gücün Küba'ya karşı artan saldırganlığının yanı sıra, sosyal ağlar aracılığıyla geleneksel olmayan savaşın sapkın araçlarının kullanımını, medyayı zehirleme laboratuvarlarını, dezenformasyon kampanyasını, yalanları, çifte standartları ve ikiyüzlülüğü kınadı.

“Bugünün dünyasının gerçeği, Marksist partilerin önlerinde uzanan büyük zorluklarla yüzleşmek için birleşmelerinin giderek daha gerekli ve acil olduğunu doğrulamaktadır. Sadece çeşitlilik içindeki birlik zaferi garanti eder” mesajıyla sona erdi.

 

https://www.plenglish.com/news/2022/07/28/diaz-canel-calls-for-unity-among-communist-parties-around-the-world/ sayfasından alınarak çevrilmiştir

Çeviri Kolektif