Küresel İklim Grevi İçin Çağrı

Emperyalist kapitalist sistemin politikaları iklim ve doğayı yok ediyor, kar hırsına kurban ediliyor. Ve buna bir dur demediğimiz müddetçe birkaç onyıl içinde dünyamız yaşanabilir bir yer olmaktan çıkacak…

Buna dur demek, tüm insanlığın görevi.

Kendisi ve tüm insanlık adına bu görevi üstlenen İsveçli öğrenci Greta Thunberg'in başlattığı İklim İçin Okul Grevleri tüm dünyayı sarmış durumda. Geçtiğimiz yıl öğrenciler Türkiye’de de iklim için greve gitmişlerdi.

Ve 20 Eylül için Küresel İklim Grevi çağrısı yapıldı. Ve bu defa sadece öğrenciler değil, sendikalar da 20-27 Eylül tarihleri arasında greve çıkacak. Hedef: İklim Acil Durumu ilan edilmesi.

20 Eylül günü Küresel İlkim Grevi için çağrıyı İstanbul’da “Sıfır Gelecek” yaptı. DİSK’e bağlı sendikalar da açıklama yaparak grevi destekleyeceklerini duyurdu. Sıfır Gelecek’in Kadıköy’e yaptığı çağrının programı şöyle:

14.00: Kadıköy İskele Meydanında İklim Grevi Ve Basın Açıklaması

16.00 Yoğurtçu Parkı'nda Buluşma