< Fetihtepeliler Yeni Rant Planını Protesto Etti

 

Fetihtepe halkı, AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin kentsel dönüşüm için yeni bir Nazım İmar Planı çıkarmasını Belediye önünde protesto etti. Fetihtepeliler "Biz bu rant planını da bozacağız" dedi.

İstanbul'da Okmeydanı'na bağlı Fetihtepe Mahallesi'nde halk 'kentsel dönüşüm' adı altındaki rant projesine karşı evlerini ve yaşam alanlarını korumak için yıkıma karşı 1 aydır mücadele ediyor.

Geçtiğimiz çevik kuvvet polisleriyle gelen gelebelediye yıkım ekipleri, bir çok evin elektrik, su ve doğalgazını kesmişti.

Mahalle halkının dört gün boyunca yıkımlara karşı mücadele etmesi sonucu Beyoğlu Belediyesi geri adım atarak mahalle halkıyla, talepleri yönünde yeni bir istişare süreci başlatmıştı.

Fetihtepeliler hak kaybına uğramadan ve mahallelerindeki yeşil alanların korunması ve mahalle halkının onayı olmadan hiçbir değişiklik yapılmasını istemişti.

Fakat Beyoğlu Belediyesi, yeni bir Nazım İmar Planı çıkararak bugüne kadarki tüm itirazların yeniden yapılmasına neden olacak bir hukuksuzluk daha yaptı.

Fetihtepeliler bu imar planlarını kabul etmeyeceklerini belirterek bugün Beyoğlu Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak bu hukuksuzsuzluğu protesto etti.

Basın açıklamasında konuşan Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, Fetihtepe halkı olarak Okmeydanı'nı kapsayan 1/5000 ve Fetihtepe 3550 nolu adayı kapsayan 1/ 1000 ölçekli Nazım İmar Planı yapıldığını bunun mahalle halkının mağdur edeceğini ve bu güne kadar evlerinin yıkılmaması için yaptıkları tüm başvuru ve itiraz süreçlerinin yeniden başlaması demek olduğunu ve belediyenin yeni bir hukuksuzluk daha yaptığını belirterek "Bizler bu eskisinden hiçbir farkı olmayan bu rant planına itiraz ediyoruz. Bizler bu planı bozacağız" dedi.

Fetihtepe 3550 Ada Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenel Kartal, belediye ile bir istişare süreci başlatııklarını fakat belediyenin yeni planda, tek parça olan 3550 adayı parçalara böldüğünü ve planda nereye ne yapılacağının anlaşılamadığına dikkat çekti. Okmeydanı ve Fetihtepe halkının 15-16 yıldır dernekler kurarak mücadele verdiğini söyleyen Şenel Kartal, haklarımızı almak için bu mücadelemizi birleştirmeliyiz. Biz mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 

İbrahim Koyuncu / Pi Yapım