< < "Yat Limanı Değil Yeşil Alan İstiyoruz"

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması, Kadıköy'de Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirerek Kadıköy ve çevresinde ne kadar yeşil alan, kamusal alan ve kıyı varsa betonlaşma tehlikesi altında olduğu vurguladı. Kadıköy halkına yeşil alanlara ve yaşam alanlarına sahip çıkma çağırısı yapıldı.

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması,"Fenerbahçe Ve Kalamışda Yat Limanı Ve Yapılaşma İstemiyoruz!" şiarıyla Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadıköy'de bir araya geldi. Süreyya Operası önünde "Yapılaşma değil yeşil alan istiyoruz",

"Fenerbahçe Kalamış kıyıları halkındır" yazılı pankartlar açıldı. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın genişletilmesi için çitlerle çevrilerek halka kapatıldığı belirtilerek, yat limanı ihalesinin iptal edilmesi ve parkın Kadıköy halkına açılması istendi.

 

"Deneyimsizliği Kader Tanımına Sıkıştıran İktidar İş Cinayetlerinden Sorumludur"

Basın metnini okuyan Hakan Hopanoğlu, Amara'da grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren maden emekçilerini anarak. Amasra’da, maden ocağında yaşanan kaza değil cinayettir. Çalışma yaşamı, sermayenin kar hırsı adına özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma, kuralsızlaştırma gibi emek düşmanı politikalarla bir bataklığa dönüştürülmüştür. Denetimsizliğin de neden olduğu ölümleri kader tanımına sıkıştırarak suçunu örtmek isteyen iktidar, bu cinayetlerin baş sorumlusudur" dedi.

 

"Kadıköy'de Kamusal Alanlar Sermayeye Peşkeş Çekiliyor"

Ülkeyi tapulu arsası, vatandaşları da köleleri gibi gören iktidarın temeli 12 Eylül 1980 ‘de atılan sistemin taşeronu olduğunu ifade eden Hopanoğlu, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Kadıköy’de de kamusal alanların sermayeye peşkeş çekmeye çalıştığını belirterek, "Haydarpaşa Garı’nın mevcut hali, Söğütlüçeşme’de yapımına başlanan AVM, otopark ve viyadük inşaatı. Validebağ Korusu’nda millet bahçesi kılıfıyla yapılmak istenen betonlaşma, Kuşdili Çayırı’nın içler acısı hali ve tabii ki Fenerbahçe Kalamış Sahili için yapılacak ihale bir çırpıda aklımıza gelen sorunlardır" dedi.

 

"Bölgenin Tarihi Dokusu ve Ekolojik Denge Bozulacak"

Hopanoğlu"Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın büyütülmesi ile tüm sahil yapılaşmaya açılacak, bölge en az 3 yıl şantiye alanına dönecek, Fenerbahçe Stadı’nın da katkısıyla zaten trafik faciası yaşanan Kadıköy’de trafik iyice içinden çıkılamaz hale gelecek, bölgenin tarihi dokusu bozulacak, mahalle kültürümüz yok olacaktır. Hava ve deniz kirliliği artacak, ekolojik dengenin bozulmasına neden olacaktır" diyerek betonlaşma tehlikesine dikkat çekti.

 

"Yeni Bir İhale Süreci..."

Mart 2011’den bu yana özelleştirme kapsamında olmasına rağmen, plan iptalleri, ÇED itirazları gibi hukuki işlemler ve ihalelerin iptalleriyle bu güne kadar gelen süreçte, Ekim 2021’de yapılan ihalenin Ocak 2022 ‘de Cumhurbaşkanlığı kararı ile yine iptal edildiğini. Şimdi, yeniden son teklif verme tarihi 3 Kasım 2022 olan yeni bir ihale sürecinin beklendiğini belirtti.

 

"Yat Limanı İhalesi İptal Edilsin Alan Halka Açılsın"

Hopanoğlu, "Bizler, yaşadığı çevreye, doğasına, tarihine, kültürüne ve kentine sahip çıkan Kadıköylüler ve İstanbullular olarak; planlı-plansız yapılan tüm kent yağmalarına karşı çıkıyoruz. Kıyılarımıza, yeşil alanlarımıza ve parklarımıza sahip çıkmak, kamusal alanlarımızın rant projeleriyle kaybedilmesini engellemek için Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinin iptalini ve çitlerle halka kapatılmış olan mevcut yat limanının kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Hopanoğlu sözlerini  “Fenerbahçe kalamış sahillerİ halkındır, özelleştirilemez. Yat limanı değil yeşil alan istiyoruz” diyerek bitirdi.

Eylemde "Kadıköy Uyuma Kalamış'a Sahip Çık" sloganı atılarak Kadıköy halkına Fenerbahçe, Kalamış ve Kadıköy'deki kamusal alanlara sahip çıkma çağırısı yapıldı.