Fransa’da, Emeklilik reformuna karşı Eylül ayı sonuna kadar bir çok grev planlandı.

İlk grev, Paris ve çevresinde toplu ulaşım grevi oldu. Paris bölgesi toplu ulaşım ağı RATP’de son 12 yılın en ağır grevi yaşanıyor. Başkentte her 16 metro hattından 10’u tamamen kapatılırken, diğerleri kısmi olarak açık kaldı.

Bölgesel ekspres tren ağı RER ağır bir şekilde aksadı, otobüslerin sadece üçte biri trafiğe çıktı. Tramvaylar ise garajlarında kaldı.

Saat 08.00 itibariyle Fransa yollarında 275 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Fransa’da 16 Eylül Pazartesi günü doktorlar, pilotlar, avukatlar grevde olacak ve grevle birlikte büyük bir eylem planlanıyor.

21 Eylül’de FO sendikası bir eylem günü organize etmeye hazırlanıyor.

CGT ise 24 Eylül’de emeklilik reformuna karşı ulusal çapta grev ve eylem çağrısı yaptı. Ona Solidaires ve Sud-Rail gibi sendikalar da katılacak.