< İran’da Benzin Ayaklanması Sürüyor

İran ve Rojhilat’ta 15 Kasım öğle saatlerinde başlayan ayaklanma şiddetini artırarak sürüyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran ayaklanmalara Ortadoğu’dan İran da katıldı. 24 eyalet 66 şehirde halk sokaklara çıktı.

Birçok şehirde halka gerçek mermilerle saldıran güvenlik güçleri, şu ana kadar 6 kişiyi öldürdü, onlarca kişi de yaralandı. Halk da taşlarla karşılık verdi; birçok protesto eyleminde çatışmalar yaşandı.

Ahvaz Eyaleti’ne ağlı Behbehan’da İran Milli Bankası’nın şubesi, Kerec’e bağlı Ferdis’de Millet Bankası şubesi, Tahran’ın Pars semtinde Sina Bankası’nın şubesi, Meriwan’da Ensar Bankası’nın şubesi, Sine’de Mesken Bankası’nın şubeleri ile Tahran’ın Endişe semtindeki Besic Karargahı ve Tahran’a bağlı Salihiye kasabasının belediye binası ateşe verildi.

İran rejimi, kitlesel protestoların olduğu Meşed, Kirmanşa, Ahvaz, Şiraz ve Meriwan gibi kentlerde internet hatlarını kesti; yollar trafiğe kapatıldı; Tahran, Şiraz, İsfahan, Kirmanşah, Hürremşehr, Kerec, Abadan ve Hürremşehr'de okullar tatil edildi.