< < Harvard'da Öğrenci İşçiler Grevde

 

Harvard Üniversitesi’nde 4 bin lisansüstü öğrenci çalışanı 3 Aralık günü Cambridge ve Boston Kampüslerinde greve gitti.

Harvard Lisansüstü Öğrenci Birliği-Birleşik Oto İşçileri, daha iyi ücret, kapsamlı ve uygun fiyatlı sağlık bakımı, aile izin harcırahları ve cinsel ve ırksal taciz ve ayrımcılığa karşı korunma konularında daha uygun sözleşme yapılmasını istiyor.

Öğrenci işçiler, yüksek lisans yaparken derslere girer, araştırma yapar, laboratuarlara ve not belgelerine bakarlar. Birçoğu, saatte yaklaşık 12 $ alıyorlar. Ve bununla aile üyeleri (eş ve çocukları) için üniversitenin sunduğu sağlık hizmetlerini dahi karşılayamıyorlar. Üniversitenin sunduğu tek imkan sağlık sigortası, dişçilik hizmetleri ve çocuk bakımı için finansman havuzları. Örneğin bir öğrenci işçi başına yıllık diş hekimi masrafı 19 $ gibi komik bir rakam.

Öğrenci işçiler ücretli aile / sağlık izni haklarında artış isterken, en büyük sorunlarından biri de cinsel taciz. Öğrenci birliği cinsel taciz ve ayrımcılık davalarını ele almak için bağımsız bir soruşturma süreci talep ediyor.

Harvard Öğrenci Birliği, grev başlatmak için en uygun zamanı seçti: Final sınav dönemi. Sınavları yöneten, okuyan, notlandırmaları yapan mezun öğrenci işçiler olduğundan Üniversite hayli zor zamanlar yaşayacak

“Gerçekten, sahip olduğumuz güç, grevde”.