Yunanistan’da 26 ve 27 Mayıs günleri finans, telekom ve öğrencilerin protestoları yaşandı.

26 Mayıs Salı günü finans ve telekom sektörü çalışanları çağrı merkezlerine karşı eylem yaptı. Atina Bankalar ve Finans İşçileri Sendikası, “TELEWORK = SLAVERY” (Telefonla çalışma=kölelik) diyerek Parlamento önünde bir protesto eylemi düzenledi.

27 Mayıs Çarşamba günü Atina Telekom-IT İşçi Sendikası’na üye Vodafone, WIND, Teleperformance vb de çalışan işçiler Çalışma Bakanlığı önünde eylemdeydi. İki gün boyunca yaşanan eylemlerin ana talebi, salgın döneminde uygulanan tüm Acil Durum Yasalarının kaldırılması ve işçilere tele-çalışma ve esnek çalışmaların zorlanmasıdır.

26 Mayıs Salı günü Yunanistan’da aynı zamanda öğretmenler ve öğrenci dernekleri de eylemde idi. Okullarda kamera takılmasını protesto eden öğrenci ve öğretmenler “Herkes İçin Özgür Halk Eğitimi” talep etti.