Bugün gazetemizin manşet yazısında “Büyümez Ölü Çocuklar” demiştik ve coğrafyamızda asker-polis tarafından öldürülen çocukları yazmıştık. Aynı saatlerde dünyanın bir diğer ucunda siyahi bir kadın kolları arasında 8 yaşındaki kızının cansız bedenini taşıyordu.

Atlanta’da Rayshard Brooks’un polis tarafından öldürülmesinin ardından olayın yaşandığı restoran ateşe verilmiş, bölge polisten arındırılmış ve silahlı halk milisleri tarafından korunmaya başlanmıştı. 4 Temmuz Cumartesi günü restoran yakınlarında Black Lives Matter eylemleri sırasında ateş açıldı ve o sırada otoyolda annesi ile araçta seyahat etmekte olan 8 yaşındaki Secoriea Turner vuruldu.

Eylemde iki silahlı kişi tarafından ateş açıldığı, bunların polis olduğu söylendi. Yaklaşık 2 düzine kişi yaralandı, 3 kişi hayatını kaybetti. Vurulan çocuk da Atlanta Tıp Merkezi'ne götürüldü ve burada hayatını kaybetti. Polis, Secoriea Turner’in katilini aramaya başladığını açıkladı.

Annesi Charmaine çocuğunu “Telefonunda Tik Tok'ta dans ederdi, yemek yemeye başlamıştı” diye anlatıyor ve kızının kollarında öldüğünü söylüyor.

Atlanta'da sadece bir ayda 75 defa kitlelerin üzerine ateş açıldı.