Fransa’nın Conflans-Sainte-Honorine bölgesinde dün akşam saatlerinde bir saldırgan, sınıfta Hz Muhammed karikatürleri gösterdiği iddia edilen bir öğretmeni sokak ortasında kafasını keserek katletti.

İsmi açıklanmayan saldırgan, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Fransız bölge savcılığı, saldırı ile ilgili olarak “terör soruşturması” başlattı.

Saldırı her kim tarafından yapılmış olursa olsun, arkasında IŞİD zihniyetinin olduğu çok açık. Avrupa’nın göbeğinde bu tür olayların görülmeye başlanması, artık dünyanın hiçbir yerinin “güvenli” olmadığının açık kanıtı. Fanatik dinci-ırkçı grupların örgütlenmesinin önünün açıldığı; emperyalist devletler aracılığıyla 3. Dünya ülkelerinde kullanılmak üzere bu tür örgütlenmelerin bizzat türetildiği artık “herkesin bildiği bir sır”. Emperyalist-kapitalist sistem, kendi çöküşünü engellemek ve deyim yerindeyse “eski günlerine” geri dönebilmek için bu tür enstrümanları rahatlıkla kullanıyordu; ama şimdi bunlar birer bumerang gibi dönüp kendilerini vurmaya başladı.

Sosyalizmle insanlık içine düşürüldüğü bu girdaptan kurtulmadıkça bu tür vahşet olaylarının artık dünyanın her yerinde ortaya çıkabileceğini görmek zor değil.