Kocaeli'nin Derince ilçesinde  açılacak kapalı pazar yerindeki tezgah yerlerini küçük bulan esnaf, belediye önünde eylem yaptı. Polis, yolu ulaşıma kapatan pazar esnafına biber gazı sıkarak saldırdı.

KOCAELİ - Derince'de Yenikent Mahallesi'nde pazartesi günleri Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde tezgah açan pazar esnafı, yapımı tamamlanan kapalı pazar yerinde 16 Eylül günü (dün) ilk kez tezgah açmak için hazırlık yaptı. Ancak pazarcılar, tezgah yerlerinin küçük olduğunu gören pazar esnafı tezgahlarını açmadı.

 

"Yeni Pazar Alanından Belediyeye Yürüdüler"

Kapalı pazar yerinden yürüyüş başlatan pazar esnafı Derince Belediyesi’nin Hizmet Binası önüne kadar yürüyerek eylem yaptı. Pazar esnafı, belediye binası önündeki Denizciler Caddesi’ni trafiğe kapatarak sorunlarının çözülmesini istedi.

 

"Yeni Pazar Yerine Sığmıyoruz"

Tezgah açacakları alanın çok küçük olduğunu söyleyen pazar esnafı Metin yıllardır eski pazar yerinde halka hizmet verdiklerini, eski başkanın yeni pazar yerine taşınacaklarını söylediğinde itirazda bulunduklarını aktaran esnaf 2,5 metrekare yer ayrıldığını ve  esnafın bu alana malzemelerinin sığmayacağını söyledi.

 

"Pazar Yerine Kamyon Bile Giremez"

Market kadar yüksekliği olduğunu ve , kamyonlar bile zor giriş yapacağına dikkat çeken pazar esnafları "Tek giriş ve tek çıkışlı pazar yaptılar bize ve orası çok küçük, biz oraya sığamıyoruz" dedi. Eski pazar yerinde 10 metrekare yeri olana, şimdi bana 2,5 metrekarelik yer verildiğini söyleyen pazar esnafı Ben oraya ne açayım? Elbise tezgahı olmaz sebze tezgahı desen olmaz." diyerek şikayetini dile getirdi. Yürüyüş Yapan Esnafa Biber Gazlı Saldırı Derince Pazarcılar Odası Başkanı Selahattin Gül, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ile görüşme yaptığı sırada yolun trafiğe açılmasını talep eden polis ve pazar esnafı arasında tartışma ve arbede yaşandı. Polis biber gazı sıkarak pazar esnafına saldırıda bulundu.

 

"Yeni Pazar Alanı Tekrar Düzenlenecek"

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından pazar alanı krizinin çözüleceğini belirtildi. Belediye Başkanı Aygün,  eski pazar alanını 2 ay boyunca kullanmalarını bu sırada da yeni yapılan pazar alanında çalışma yapacaklarını açıklaması üzerine pazar esnafı belediye önünden ayrıldı.