< < Ankara'ya Yürüyen Metal İşçilerine Polis Saldırısı

Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işçileri alacaklarının ödenmesi talebiyle Ankara'ya yürüyüş başlatınca polisin saldırısıyla karşılaştı.

ESKİŞEHİR - Zeytinoğlu Grubu’nda yer alan üç fabrikada ücret alacakları ve kıdem tazminatları alacaklarının ödenmesi talebiyleiçin eylemde olan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler, Ankara'ya yürüyüş başlatmak için basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçilerin açıklaması sırasında polis saldırdı ve 20 işçiyi darp ederek gözaltına aldı.

Açıklama sırasında polisin " ses aracını çekin" demesinin ardından ses araçlarını vermemek için, oturma eylemine geçen işçilere saldıran polis bulundukları alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Tazyikli su kullanan polis yaşanan arbede sırasında yaklaşık 20 işçiyi gözaltına aldı.

Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’da çalışan, ücret alacaklarını ve tazminatlarını alamayan 500 işçi haklarının ödenmesi talebiyle bir ayı aşkın süredir eylemde.

 

İmza kampanyası başlatarak 9 bine yakın imza toplayan, bakanlara ve milletvekillerine mektuplar yazan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler, seslerini duyurabilmek amacıyla iki gün önce de açlık grevine başlamıştı.

Eskişehir Espark önünde direniş çadırı kuran işçiler, bugün yapılacak basın açıklamasının ardından Ankara'ya yürüyecekti.