Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde 1 Mayıs ve geçen hafta yaşanan yemekten zehirlemeye ilişkin çalışma yapmak isteyen SES Bakırköy Şubesi üyelerine Başhekim ise "Siz teröristsiniz" diyerek güvenlik ve polis zoruyla hastaneden çıkarttırdı.

26 Nisan Günü Saat 12.30 sıralarında Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi yemekhanesinde 1 Mayıs çağrısı yapmak ve geçen hafta 71 sağlık emekcisinin yemekhaden yedikleri yemek nedeniyle zehirlenmesine ilişkin bilgilendirme yapmak isteyen SES Bakırköy Şubesi'nden 3 yöneticisi özel güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaştı.

Sağlık emekçileri anayasal ve yasal hakları olan sendikal çalışma yaptıklarını belirterek haklarına sahip çıktı.

 

Hastane Başhekimi: "Siz Teröristsiniz"

Sağlık emekçileri özel güvenlik görevlileriyle tartışma yaşarken Hastane Başhekimi Hasan Ökmen ise SES Bakırköy Şubesi yöneticilerine "Siz teröristsiniz" diyerek hedef gösterdi. Ökmen'in hedef göstermesi ve yönlendirmesi üzerine üç sendika yöneticisi özel güvenlik, polis ve jandarma zoruyla itilerek hastane dışına çıkarıldı.

Sendikal haklarına sahip çıkan sağlık emekçileri hastane önünde yaşanan saldırıyı açıklama yaparak protesto etti.

Açıklamada konuşan SES Bakırköy Şube Eş Başkanı Fikret Bulut, 1 Mayıs çağrısı yapmak ve geçtiğimiz hafta 71 sağlık emekçisinin yemekhanede yedikleri yemekten zehirlenmelerine ilişkin çalışma yapmak için hastaneye geldiklerini belirterek "Necmi Kadıoğlu Hastanesi Başhekimi tarafından sözlü tacize uğradık, sendikal çalışmamız engellendi. Sözlü saldırı sonrasında başhekimin talimatıyla hastane güvenliği, jandarma ve hastane polisi tarafından yaka-paça dışarı çıkarıldık. Hem de sözlü tacize ve hakarete uğradık" dedi.

 

"Sendikal Çalışmalarımıza Engel Olamayacaklar"

Yaşadıkları saldırıya ilişkin gerekli yasal süreci başlatacaklarını belirten Bulut "Biz sendikal çalışmalarımıza da ara vermeksizin devam edeceğiz. Sendikal çalışmalarımıza engel olamayacaklarını da vurguluyoruz" dedi.