< < Maaşlarını Alamayan İşçiler Eyleme Başladı

 

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçileri, 20 Kasım günü (dün) Cezayir Grup merkezi önünde eyleme başladı.

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, grubun genel merkezinin bulunduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi önünde basın açıklaması düzenleyerek eyleme başlattı.

DTO Metro durağı önünde buluşan işçiler, Gentes’in DTO’da bulunan genel merkezinin önüne sloganlarla yürüdü. Basın açıklaması okunurken işçiler de baretlerini yere vurarak tempo tuttular.

İşçilerin maaşlarını alabilmek için 8 aydır oyalandığını söyleyen İYİ-SEN’li işçiler, “Aileleri, çocukları, herkesi mağdur ediyorsunuz” diyerek “Tüm yokluklara, imkansızlıklara rağmen Kayseri’den, Bursa’dan ve başka illerden geldik. Gelemeyen onlarca arkadaşımız var. Gentes’e ‘Artık yeter!’ diyoruz. Hakkımız olanı alıncaya kadar mücadelemize devam, hakkımızı alana kadar da buradayız. İnşaat işçisi köle değildir” dediler.