Teknopark İşçileri Hakları İçin Eylemde...

Dün açılışı yapılan İstanbul Teknopark 2.Etap inşaatında çalışan İnşaat İşçileri Sendikası üyesi işçile, 2 aylık ücretleri ve diğer alacaklarının ödenmesi talebiyle eyleme başladı.

İSTANBUL - İstanbul Teknopark 2. Etap dün Cumhurbaşkanı tarafından dün yapılan törenle açıldı. Fakat Teknopark’ın yapımında çalışan inşaat işçileri, 2 aylık ücretleri ve diğer hakları gasbedilerek işten çıkarıldıklarını belirterek ödenmeyen alacakları için bugün eyleme başladı.

 

"Açılış Yapıldı İşçilerin Alacakları Ödenmedi"

İnşaat İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre ana firma konumundaki Naif Grup, taşeron firma Eday bünyesinde çalışan 100’den fazla işçinin yaklaşık 2 aylık ücretlerini ve diğer haklarını ödemeden çıkışları verildi ve işçileri açılış bahanesiyle şantiye dışına çıkartıldı.

"Devlet Projesi'nde Hak Gaspı"

İnşaat İşçileri Sendikası "Aynı zamanda bir devlet projesi olan Teknopark’taki bu hak gaspına ve işçi düşmanlığına karşı tüm haklarımız ödeninceye kadar direnişte olacağız.

Siyasi propaganda malzemesi yapılan projenin arkasındaki emek sömürüsünün, hak gasplarının görünmez kılınmasına izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulunarak bu sabah itibariyle eyleme başladı. İşçiler "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Ücret Haktır Gasp Edilemez" sloganlarıyla İstanbul Teknopark önünde eylemi sürdürüyor.