Salgına rağmen üretimin devam ettirildiği Ülker’de, 150’den fazla sayıda işçinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Topkapı ve Gebze fabrikalarında iki işçi yaşamını yitirdi. Yıldız Holding’e bağlı Ülker fabrikasında salgına rağmen üretim devam ediyor.

Bisküvi ve çikolata üretimi yapan Ülker’in Topkapı’da bulunan fabrikasında 40 yaşındaki işçi Adnan Abasız ve Gebze işletmesinde ise 49 yaşındaki Hakan Yaman koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

DİSK/Gıda-İş Sendikası, “Alınmayan önlemlerden işçiler değil işverenler sorumludur. Hayati önem taşımayan işler dışında üretime ara verilmeli, işçiler ücretli izinli sayılmalı. Zorunlu üretim yapılması gereken işletmelerde ise koronavirüse karşı koruyucu tedbirler en üst düzeyde alınmalı, sendikaların ve işçilerin de içinde yer alacağı bilim insanlarının dahil edildiği işçi sağlığı ve iş güvenliği birimleri oluşturulmalı ve bu kurulların denetimlerini düzenli yapmaları sağlanmalı ve takibi yapılmalıdır” diyerek işçilerin bu salgında korumasız ve savunmasız bırakılarak ölüm ile açlık arasında tercihe zorlandıklarını söyledi.

Çarklar dönsün diyenleri ve işçilerin hayatlarını patronların insafına bırakanları işçi sınıfı unutmayacak.