Diyarbakır'da Covid-19 nedeniyle 7 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın bilim insanlarının uyarılarını dikkate almadan yürüttüğü pandemi sürecindeki uygulamaları Covid-19'un her geçen gün artarak yayılmasına neden oluyor. En fazla risk altında yoğun bir şekilde çalışmak zorunda kalan sağlık emekçilerinin pandemi sürecindeki uyarıları ise bir süredir "Ölüyoruz!" feryadına dönüştü. Pandeminin ilk günlerinden itibaren.bir çok sağlık emekçisi yaşamını yitirdi ve bu artarak devam ediyor. Sağlık emekçileri hemen her gün koruyucu önlem ve ekipmanların yetersizliğini ve bu nedenle can kayıplarının arttığını belirtiyorlar.

Diyarbakır Sağlık Platformu, Covid-19 nedeniyle kente yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 7'ye yükseldiğini açıkladı.

Diyarbakır Sağlık Platformu, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Mehmet Kan'ı anmak ve önlem alınmadığı için sağlık emekçilerinin yaşamını yitirmesine dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

Açıklamada, "Ölmek Değil Yaşamak Ve Yaşatmak İstiyoruz" yazılı pankart açan, sağlık emekçileri Kan'ın fotoğrafları taşıdı.

 

"Her Dakika Bir Arkaaşımız Virüse Yakalanıyor"

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, ihmaller yüzünden sağlık emekçilerinin birer birer yaşamını yitirdiğini belirterek, "Ellerindeki olanakları doğru kullanamadıkları için her gün, her saat, her dakika bir arkadaşımız virüse yakalanıyor. Yaşamını yitiriyor. Sağlık örgütleri olarak hep bir arada durmayı önemsiyoruz. Bu ihlallere karşın hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.

 

"Ekipman Hem Yetersiz Hem Kalitesiz"

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ise kentte yaşamını yitiren sağlık emekçisi sayısının 7'ye ulaştığını kaydederek, bunun en büyük etmelerinden birinin koruyucu ekipman eksikliği olduğunu söyledi. Her gün onlarca sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını belirten Turan, "Üzgünüz ama öfkeliyiz de. Koruyucu ekipmanlar hem yetersiz hem de kalitesiz. Birileri başarı algısı oluşturmaya çalışırken, arkadaşlarımız virüse yakalanarak yaşamını yitiriyor. Bu algı yerine sağlık çalışanlarının yaşam hakkını gözeten bir adım atılsın. Tüm yük sağlık emekçilerinin omuzundadır. Çalışma koşulları düzeltilmeli" diye seslendi.