< < İşçilerden Grev Yasağı Protestosu

Soda Sanayi A.Ş. işçileri fabrika önünde grev yasağını protesto etti.

Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Mersin'de bulunan Soda Sanayii A.Ş. fabrikasında TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle bugün uygulanacak grevin Cumhurbaşkanı kararıyla yasaklanmasını işçiler fabrika önünde protesto etti. Sabahın erken saatlerinde fabrika önünde toplananPetrol İş Sendikası Mersin Şubesi üyesi Soda Sanayi işçileri basın açıklaması yaptı.

Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Salih Akduman, Mersin Şube yöneticileri, Türk-İş İl Temsilcisi İrfan Gültekin, TÜMTİS Şube Başkanı Savaş Gürkan, Petrol-İş Adana Şube Başkanı Abdülmecit Dönmez, İ  yöneticilerin katıldığı eylemde konuşan Genel Sekreter Akduman, Şişecam Grubu'nun sık sık tekrarladığı "Biz bir aileyiz" sözünü hatırlatarak, "Şimdi çıkıp aile olduğumuzu söyleyemezler. Çünkü aile olmak; acısıyla sevinciyle, neşesiyle, üzüntüsüyle gerektiğinde en küçük anı bile paylaşmaktır" dedi.