İZELMAN İşçilerinden Promosyon Eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'da örgütlü DİSK/ Genel-İş İzmir 1 ve 3 No'lu Şube üyesi işçiler banka promosyonlarının verilmesi için açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'da örgütlü DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 1 ve 3 No'lu Şube üyesi işçiler basın açıklaması düzenleyerek banka promosyon haklarının ödenmesini istedi.

İZELMAN Genel Müdürlüğü önünde toplanarak "Emek Alınteri Bizim Promosyon Neden Sizin" yazılı pankart açılan eyleme Genel-İş İzmir 1 ve 3 No'lu Şube Başkanları yöneticiler ve üye işçiler katıldı.

"Promosyon Hakkımız Söke Söke Alırız", "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz", "Eşit İşe Eşit Ücret" sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral okudu.

Saral, "Bilindiği üzere kamu kurumlarında, belediye şirketlerinde çalışan aylık ücretlerinin dağıtımı nedeniyle bankalar ile kurumlar arasında yapılan protokollerde, bankalar arası rekabet gereği bankaların promosyon olarak birtakım hediyeler ve nakit para vermesi bir iş yeri uygulaması haline gelmiştir. Kamu çalışanların maaşların ödenmesi için anlaşma sağlanan bankalarla kurumlar arasında yapılan protokoller uyarınca, belirli periyotlarda bankalarca çalışanlara ödeme yapılmaktadır, yapılan bu ödemelere promosyon ücreti denilmektedir" dedi.

İZELMAN çalışanı 7 bin emekçi olarak İzmir'e kesintisiz 24 saat hizmet verdiklerini belirten Saral, "Haykırışımız şudur ki kasım ayı içerisinde bitecek olan ve bugünlerde yapılması öngörülen çalışanların maaş ödemesi yapılacağı bankanın belli olacağı ve sözleşmenin yapılacağı, nihayetinde sözleşme sonucunda banka tarafından yapılacak olan banka promosyonu biz İZELMAN çalışanları olarak yıllarca alamamaktayız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde banka promosyonu ödemesi alan 4559 emekçi gibi kendilerinin de hakkı olduğunu söyleyen Saral, "DİSK Genel-İş 1 ve 3 No'lu Şube yönetimleri olarak belediye şirketi olan İZELMAN'daki 7 bin üyemiz adına diyoruz ki iş görme edimine bağlı olarak hak kazandığımız ücretlerin bankaya yatırılması neticesinde bu ödemelerin kazanıldığını, bu nedenle biz emekçilere verilmesi gerektiğini savunmaktayız. Alın teri bizim, emek bizim banka promosyonu neden sizin?" dedi.