İZENERJİ Valilik Kararıyla 21 İşçiyi İşten Çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ çalışan 21 kişiyi, "güvenlik soruşturmasından geçemedikleri" gerekçesi ile valiliğin kararı ile işten çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ Şirketi'nde çalışan Genel-İş üyesi 21 işçi "güvenlik soruşturması" gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

İşçiler, sabah saatlerinde kendilerine gelen bilgi üzerine sendikaları Genel-İş 2 Nolu Şube yöneticilerine bilgi verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları'na giden sendika yöneticilerine, "Valilikten gelen güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanması üzerine bu kişilerin iş akitleri sonlandırılmıştır" yanıtı verildi.

İşten çıkarılan işçilerden biri başvuru yapmalarının ardından mülakata alındıklarını, sağlık raporunu almalarının ardından işe başlatıldıklarını aktardı. Haklarında başlatılan güvenlik soruşturmasının devam ettiği için bir süre bekletildiğini aktaran işçi daha sonra sendikanın yaptığı görüşmenin ardından “Güvenlik soruşturmasının devam ettiğini biliyorum, herhangi bir sakınca görüldüğü durumda iş aktimin sonlandırılmasını kabul ediyorum” beyanı bulunan bir belge imzaladıklarını belirti.

Soruşturmanın sonucuna ilişkin aylardır bilgi alamadıklarını belirten işçi, işe başladıktan 8 ay sonra işten çıkarıldıklarını belirtti.

Genel İş Sendikası ise yarın işten çıkarılan işçilerle toplantı yaparak durumu değerlendirecek.