Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 9 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk, mezarlığın kapısına kendisini asarak intihar etti. Küçük çocuk gözyaşları arasında hayatını kaybettiği mezarlıkta toprağa verildi.

4 Ekim günü akşam saatlerinde Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Acısu Mahallesi Kızılay Caddesi üzerinde bulunan Acısu Mezarlığı’nın kapısında asılı halde bir çocuk bulundu. Çocuğun Suriye uyruklu 9 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Vail El Suud olduğu tespit edildi. Yapılan otopsi incelemelerinin ardından ailesine teslim edildi ve hayatını kaybettiği mezarlık olan Acısu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Çocuğun arkadaşları arasında yaşadığı baskılardan dolayı intihar ettiği söylendi.

9 yaşındaki bir çocuğu yaşamdan kopartacak kadar acımasız bir sistemde yaşıyoruz. Vaid El Suud belki de bu topraklarda doğdu. Belki de annesinin kucağındaydı zorlu göç yollarında. Nice akranı bu yollarda ölmüşken, hayatta kalabilmişti. Daha sakin bir şehirde mütevazi bir hayatın içinde olmak onu korumaya yetmedi. Televizyon kanallarıyla, akşam gittikleri evlerinde aileleri yoluyla ırkçılık zehrine bulanan akranları vurdu darbeyi. Yoksulluk ikinci darbeyi. Okulda bir otorite olan öğretmenleriyle yaşadığı sorunlar da birleşince kendini bir fazlalık olarak hissetti belki de.

Belki de intihar etmedi. Belki de bu bir cinayettir. Belki de hala yaşama umuduyla çırpındı son saniyelerinde. Yaşamak için geldiği topraklarda öldürüldü belki de. Vaid El Suud’un yaşayabileceği huzurlu bir köşe bulamaz mıydık? Bizi birbirimize kırdıranlara karşı birlik olamaz mıydık?

Bir Mücadele Birliği Okuru