Marmaris'te yangın bölgesinden dün elimize ulaşan ses kaydını paylaşıyoruz:

Arkadaşlar şu an çok üzgünüm. Yarım saat önce falan geldim eve. Şu an insan kuvvetine ihtiyaç var. Aksaz'daki askerlere çok çağrı yaptık. Aksaz girişlerini kapatmışlar çünkü. Oradan birkaç sivil asker ya da emekli askerle bağlantıya geçtik. Öğrendiğimiz şey şu, kaynağımız da sağlam. Eskiden böyle durumlarda komutanlar, generaller bir emirle afet yerine gidip yardım yapıyorlarmış. Fakat şu an askerlerin olay yerine gelmesine izin vermeyen kişi cumhurbaşkanıymış. Hatta biz çok şaşırdık. Burayı çok sever, eşi Marmaris’e tapar diye. Konu şu; neden böyle bir şey oluyor, niye izin vermesin ki! Sonuçta burası turizm, rant sağlama falan...

Cevap olarak şunu verdiler; bunu söyleyenler askerler, çünkü eğer biz oraya gelirsek halkla askerler birlik olacak, bir olmuş olacaklar. Askerlerle halkı birbirine düşman etmek için... Cumhurbaşkanlığına defalarca yazı yazılması, defalarca kez çağrı yapılmasına rağmen cumhurbaşkanlığından onların yardım etmesiyle ilgili izin çıkmadığını öğrendik. Çok kötüyüm.

Burası düşündüğünüzden çok daha kötü. Hisarönü gerçekten cehennem gibi. Bugün sivil olarak yardım eden askerler, emekli askerler gözümün önünde zırıl zırıl ağladı. Arkadaşlarımız gelmek istiyor. Malzemelerimiz var. Mehmet Oktay yani Marmaris Belediye Başkanı'na dünya kadar çağrı var: İzin verin bize, bir emir çıksın. Biz gelelim işte, bazı aletleri varmış, ben o aletlerin isimlerini bilmiyorum. Ama yangın söndürmek için o insanlar yılda 5 kere eğitim görüyorlarmış. Ve yangın söndürmeyle ilgili çok ciddi aletleri, edavatları, farklı şeyleri varmış. Yani benim duymadığım bir sürü isimleri var. Sadece sorun, cumhurbaşkanından Bodrum için de Marmaris için de hiçbir izin çıkmamış olması.

Bugün yarısı yanmış bir inek gördüm ben. Yarısı yoktu, yarısı vardı. Hayvan can çekişiyordu. Hayvan ambulansları 10 saniyede bir geçip gidiyorlar. Çok üzgünüm, sizden tek ricam lütfen paylaştığımız videoları yayın. Gerçekten durum inanın tahmin edildiğinden daha kötü. Burada Hisarönü Marmaris'ten... Yani yanan yer 36 km. Arabanıza atlayıp gidilen yer 36 km Marmaris'ten. Arkadaşlarımız yanıyor. Bir itfaiyecinin sol kolu yanmıştı. Kemikleri gözüküyordu. Kolunu bandajlayıp yangın söndürmeye devam etti. Ne olur olabildiğince çok gerçek videoları paylaşın rica ediyorum.