< < “En Çok Dayanışmaya İhtiyacımız Var”

Bugün sabah birçok ilde yıkımlara neden olan depremin ardından, en çok yıkımın olduğu Antakya'ya insani yardım ve dayanışma için yola çıktık.

Yol boyunca özellikle Antakya ve ilçelerinde yüzlerce binanın yıkıldığını, binlerce ölü ve yaralının olduğunu gözlemledik

Yol boyunca organize bir kurtarma çalışması yoktu. İnsanlar enkazların üzerinde ailelerinden bir ses almanın, kendi imkanlarıyla kurtarmanın çabası içindeler. Herhangi bir devlet yardımı, çalışması, AFAD ekibi gözlemlemedik.

Şu an Antakya Defne’de Armutlu Mahallesi’ndeyiz. İnternet sorunu yüzünden yeni fotoğraf gönderemiyoruz.

Armutlu’da neredeyse sağlam bina yok. Tam bir insanlık dramı var. Binaların altında yüzlerce insan mahsur. Elektrik, su, gıda, barınma çadırı hiçbir şey yok. Yağmur yağıyor, hava çok soğuk. Yeterli kurtarma tertibatı olmadığı için ve "yeni bir deprem uyarısı" yapıldığı için, halkın arama kurtarma faaliyeti de durmuş durumda.

Biz Mücadele Birliği Platformu olarak aktif bir şekilde kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Ancak yardım ekibimizi genişletmemiz ve enkaz altındaki insanlara bir an önce ulaşmamız gerekiyor.

Şu anki konumumuz, Çekmece Mahallesi Orhanlı Köprüsü, mezarlığa doğru 250 metre aşağıda beyaz tenteden bir çadır...

Çadır, battaniye, gıda, ilk yardım malzemeleri, mont, yağmurluk... Ama en çok da dayanışmaya ihtiyacımız var. Enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarında yanımızda yer alacak, sesimizi duyan herkesi çadıra bekliyoruz.

--

Burada konuştuğumuz insanlar da herhangi bir devlet yardımının, ambulansın, AFAD ekibinin gelmediğini, cesetlerin yolun ortasında olduğunu kaldırılmadığını söylüyorlar.

Adana – Antakya Mücadele Birliği Platformu