< < Deprem Bölgesinden İzlenimler

Bu sabah depremi duyduktan sonra biz de Adana'dan yıkımın en çok olduğu şehirlerden biri olan Antakya'ya doğru yola çıktık. Gerçekten gördüğümüz manzara tam bir yıkım manzarasıydı.

Adana'da çok hasar olmamasına rağmen, Antakya'ya girer girmez Dörtyol, Belen civarında yol üzerinde birçok binanın yıkıldığını gördük. Herhangi bir yardım çalışması gözlemleyemedik. Sonra Antakya merkeze geldik. Antakya merkez, yıkımın en çok olduğu yerlerden biri, girişinde köprüler çökmüş. Araçla ulaşım imkansız ve halen insanlar göçü göçük altında. Yüzlerce belki binlerce binanın yıkıldığını gözlemledik.

Tam bir boşluk hakim. Şu an Armutlu'dayız Armutlu gerçekten Antakya'nın da en çok yıkılan bölgesi, enkaz altında. Bugün 2 kadın ve bir genç erkek çıkardık oradaki halkla birlikte.

Her yerde göçük var yani sağlam olan bina neredeyse yok gibi. Herhangi bir devlet yardımı, devlet desteği yok, insanlar kendi imkanlarıyla annesini, babasını, ailesini kazasından çıkarmaya çalışıyor.

Çıkarılan yaralıları götürecek herhangi bir hastanede yok. Hastanenin kendisi de zarar görmüş. Hastane bahçesine tedavi ettiklerini söylediler. Şu an durum böyle.

Acilen gönüllü yardım ekipleri oluşturulup Armutlu'ya, Antakya'ya gelinmesi gerekiyor, deprem bölgelerine yardıma gidilmesi gerekiyor.

Bir Mücadele Birliği Okuru

Not: Dün gece saatlerinde kaleme alınmıştır