< Antep AFAD Merkezinden İzlenimler

03.00: Antep AFAD merkezine geldik. Yaklaşık 20 saattir İstanbul Havalimanı’nda bekliyordum. Beni almadıkları Adana uçağı sağlıkçı uçağıydı, bir kısmı da jandarmaydı.

Beni aldıkları uçakta arama kurtarma gönüllüleri var. Beni Adıyaman'a arama kurtarmaya göndereceklerdi. Sağlıkçı olduğumu, hastanelere göndereceklerini söylediklerini söyledim. Uçakta sadece ben sağlıkçıymışım, beni ayırdılar. Kriz masası yarın değerlendirecekmiş.

Burada depremden etkilenen halk da var. Küçük bir yer, ama cafe gibi olan bölgesi halka açılmış.

06.45: Burası tamamen dolmuş durumda. gelen ekipler merdiven boşluklarında koridorlarda yerlerde dinleniyor.

Bir Katar ekibi geldi. Onlar kendi ekipleri için de tüm ekipmanları getirmişler Antep'e kamp kuracaklar, Nurdağı'na gidip gelecekler. Nurdağı yolunu, köylerini bilen ingilizce bilen birilerini arıyorlar

Burada AFAD gönüllüsü olmuş çok fazla Suriyeli var.

07.30: AFAD herhangi bir araç ayarlayamıyor, kendi imkanları ile araç ayarlayıp bölgeye gitmeye çalışıyor büyük ekipler. Şafak Sağlık Grubu Hatay'a araç ayarlamış, ancak 80 kişiler 60 kişilik araç bulabilmişler. Medikal destekle gelmişler. İçerisi dolu olduğu için bir çok kişi de dışarıda bekliyor.

07.50: AFAD merkezinde ekipler dağılıyor. AFAD'da kordinasyon yok, aracı olan çıkıyor. Bir çok il aracıyla gelmiş. İstanbul'dan yoğun bir kalabalık var ve aracı olmayan gruplar. Ve İstanbul'dan ekip gelmeye devam ediyor...