"33'lerin Gençlik Mücadelesini Yükselteceğiz!"

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda "Adalet İçin Suruç'u Unutma" etkinliği düzenledi. 

İSTANBUL - Suruç Aileleri İnisiyatifi, Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda "Adalet İçin Suruç'u Unutma" etkinliği düzenledi. Abbağa Parkı etkinlik alanında Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunun resimlerinin olduğu "Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak" yazılı pankart ve farklı  tarihlerdeki katliamlarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı  pankartlar asıldı.

Etkinliğe Suruç Aileleri, Roboski Aileleri, Diyarbakır, Ankara, Antep katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, Gezi Aileleri, Çorlu Tren Katliamı Aileleri, Cumartesi Anneleri, devrimci kurumlar, demokratik kitle örgütleri, sendika temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.  

Etkinlik Suruç'ta ölümsüzleşen 33 devrimci şahsında katliamlarda yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Vatan Budak'ın babası Murat Budak açılış konuşmasını yaptı. Etkinliği düzenleyen ESP, BEKSAV, SGDF, Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Diyarbakır, Ankara, Roboski, Antep ve Kürdistan'da ve diğer katliamlarda  yaşamını yitirenlerin ailelerini selamladı.

 "Sınırları aşmak cüret etmekle olabilecek bir şeydi. 20 Temmuz'dan beri büyüyoruz. 33'lerin isimleriyle bugün buradasınız. Onların attıkları adımlarla yürüdüğümüz sürece bizi sindiremeyecekler. Andolsun ki, Katliamların hesabını soracak ve gençlik mücadelesini yükselteceğiz. Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” denildi.

33 Düş yolcusunun anısına ralarında  Berkin Elvan’ın annesi, Amed aileleri, Çorum aileleri, Barış ve Cumartesi anneleri, Sivas katliamı aileleri, Çorlu tren katliamı aileleri ve Maraş katliamı ailelerinin de olduğu 33 ayrı plaket verildi. Plaket töreninin ardından Metin Kemal Kahraman sahneye çıkarak Zaza’ca türküler söyledi.

Ardından Figen Yüksekdağ’ın ve Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mesajlar okundu. İstanbul’un kalbinde başlayan ayaklanma denilerek Taksim ayaklanması selamlandı. Ankara Garı'ndan ve Suruç’a gitmek için yapılan kampanyalarıyla SGDF’ lilerin görselleri sunuldu. Ze Jîje'nin sahneyi almasıyla müzik dinletine devam edildi.

Mücadele Birliği ve Devrimci Öğrenci Birliği’nin de aralarında etkinlikte yayın standları  açılarak devrimci öğrenciler yayınlarını dağıttı.