Ankara Üniversitesi DTCF’de iki gün üst üste faşist saldırılar yaşandı.

15 Ekim günü kurt işaretleriyle devrimci demokrat öğrencilere saldıran faşist bir grup, bir öğrenciyi de yaraladı.

Ortabahçe’de takım elbiseli bir kişinin "Atatürk’ün kurduğu bir üniversitede bizim devletimize katil diyen, Barış Pınarı harekatındaki şehitlerimizin arkasında duran bu teröristlerin burada olmasına müsaade etmeyeceğiz. Sizden istediğimiz, Atatürk’ün kurduğu bu okulda siz de sesinizi çıkartın” diyerek provokasyon yaratmaya çalışmasının ve “Sıhhıye köprüsünde görüşürüz” tehditlerinin ardından kitleye saldırmak isteyen faşistleri durduran öğrenciler, faşistlerin polislerle birlikte bahçede oturduğunu, dışarıda kapının önünde de 70-80 kişilik bir güruhun toplandığını söylediler.

Devrimci ve demokrat öğrenciler güruhun dağılmasının ardından kampüsten topluca çıkış yaptılar.

“Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganlarıyla yürüyen sol, sosyalist, devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler, yapılan saldırıyı protesto etmek için DTCF önünde bir araya geldi. Öğrenciler, “Dil Tarih Faşizme Mezar Olacak”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları attı. Burada açıklama yapan öğrenciler, “Bugün biz üniversite içerisinde dersteydik. Ülkücüler bizim derste olduğumuz saatte okula gelip, bizleri tehdit ettiler. Biz derslerimize girdik. Bundan sonra kimse Dil Tarih’e ellerini kollarını sallayarak, giremeyecek” dedi.

Sloganlarla Abdi İpekçi Parkı’na yürüyen öğrencilerin önü polis tarafından kesildi. Kısa bir süre sonra polisle tartışan öğrenciler bir süre sonra dağıldı.

Ertesi gün DTCF’de faşistler tarafından videoya alındıklarını fark eden devrimci, demokrat-yurtsever öğrenciler “Bunlar terörist, bu okulda kalamayacaklar” diyerek bağıran, küfürler yağdıran faşistlere “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı ile karşılık verdi. Olayın ardından çevik kuvvet ekipleri Ortabahçe’ye yığınak yaptı.