11 Şubat günü Antep Organize Sanayi bölgesinde Özsever Tekstil işçileri işbaşı yapmayarak eyleme geçti. Uzun zamandır huzursuzluğun hakim olduğu Özsever Tekstil işçileri gece 24.00’e kadar fabrika önünde eylem yaptı.

İş bırakan 3 vardiyadan 140-150 kadar işçi, davul ve zurnalarla halaylar eşliğinde fabrikanın önünde bekliyorlar. Fabrika önündeki işçilerden biri "bugüne kadar zamla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi ve Ocak ayı maaşımız zamsız bir şekilde yatırıldı. Biz de hakkımız olarak zamla ilgili bilgi almak istedik. Ama bu bilgi bize verilmedi. Zam oranı söylenmediği halde Cumartesi günü muhasebe müdürü bize patronumuz isteyen çalışır, isteyen işten çıkar dedi ve muhasebeci herkesin ismini yazdı. Çıkışlarınız yapılacak dendi ve hala beklemedeyiz" diyor.

İşçilere önce %13 zam verileceği açıklanırken, işçilerin tepkisi üzerine firma zammı %20,3’e çıkarıldı. Ancak işçiler hem işten çıkarılmaları engellemek, hem de istedikleri %26 zammı elde etmek için gündüz saatlerinden itibaren firma önünde beklemeye devam ediyorlar.

Eylemin saat 16.00 itibari ile başladığını söyleyen işçiler; "biz hakkımız verilsin istiyoruz. Kimsenin işine son verilmesin" diyorlar.

İşçilerin bekleyişi günün ilk saatlerine kadar sürdü...

Antep’te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde işçiler uzun süredir patlamaya hazır. Ard arda firmaların kapanması, toplu işten çıkarmalar ve en son, hükümetin açıkladığı oranların çok altında zam yapılması ya da hiç yapılmaması OSB’ni kaynayan bir kazana dönüştürdü. “Bu şartlarda çalışmayan gitsin” diyen patronlar bir taraftan işçi çıkarırken, diğer taraftan iş ilanları vererek daha düşük ücretlerle yeni işçiler arıyorlar. Günde 4 vardiya servis yapan servis şoförleri de kendilerinin ne zam oranlarının belli olduğunu ne de maaşlarını alamadıklarını söylüyor.

Antep’te işçi sınıfı yeni patlamalara gebe.