Bakırköy’de Kadın Kapalı Hapishanesi ve Mısır Çarşısı’nda eylemden gözaltına alınanlar tutuklamaya sevk edildi!

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önü ve Mısır Çarşısı’nda yapılan eylemlerde gözaltına alınan 38 tutuklu yakını ile birlikte Mezopotamya Ajansı muhabiri İrfan Tuncçelik, gazeteci Zeynep Kuray ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesi Avukat Arzu Kayaoğlu, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getiridi. Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi ve çok sayıda kişi dayanışmaya adliyeye gitti.

Gözaltına alınanların hepsi, ‘Toplantı, yürüyüş, gösteri kanununa muhalefet’, ‘Gösterilere katılma’, ‘Suçu ve suçluyu övme’, ‘Silahlı örgüte yardım’ ile suçlanıyor.

9 ve 10 Mayıs günü gözaltına alınan anneler 4 gün İstanbul Vatan Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde hem çıplak arama dayatmasına maruz kaldıklarını, hem de hakaretlere uğradıklarını anlattılar..

Beyaz tülbentleri ile gözaltına alınan anneler çıplak aramayı kabul etmediklerinde saldırıya uğrayıp zorla soyulmak istendiklerini, bunları da kameraya almaya çalıştıklarını anlatıyorlar kendileri ile birlikte gözaltına alınan gazeteci dostumuz Zeynep Kuray’a.

1-5 ve 6. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilenlerden Eminönü’nde aralarında gazeteci Zeynep Kuray’ın da olduğu gözaltına alınanlar akşamüzeri serbest bırakıldı.

Tüm hakaretlere, faşist baskılara rağmen gözaltı sürecini Kürtçe şarkılarla geçiren, boyun eğmeyen annelerimizi selamlıyoruz.