< < Devrim İçin, Devrimci Öğrenci Birliği Saflarına!

Sabırsızlık zamanlarını yaşadığımız günlerden geçiyoruz. Her yanımızı geleceksizlik, açlık, işsizlik, intiharlar, emek sömürüsü, baskılar, kadınlara yönelik saldırılar sarmış durumda.

Daha dün aynı okula gittiğimiz, birlikte çay içtiğimiz, derse birlikte girdiğimiz sıra arkadaşlarımız geçinemedikleri, geleceksizlikle karşı karşıya kaldığı, ekonomik ve psikolojik olarak artık yaşamaya katlanamadıkları için yaşamlarına son verdiler. Ama sadece yanı başımızdaki arkadaşlarımız değil, tanımadığız binlerce üniversiteli, liseli, genç işçi arkadaşımız kapitalizmin yarattığı umutsuzluk ve geleceksizlikten kaynaklı geleceğinden bir şey beklemiyor.

Ama hayatlarımızı elimizden çalan, hayallerimizi istediğimiz gibi gerçekleştiremediğimiz, lisede, üniversitede, işyerinde, fabrikada her gün baskıya uğradığımız bu kapitalist sisteme karşı öfke doluyuz.

Bizleri ezen, sömüren bu düzene karşı mücadele etmek, harekete geçmek Gezi’de, 6-8 Ekim’de gösterdiğimiz cüreti, cesareti tekrardan kuşanmak için sabırsızlık zamanlarını bekliyoruz. İşte yalnız olmadığımız bilinciyle örgütlenmek, harekete geçmek, sınıf düşmanlarımızla hesaplaşıp özgür yarınları kurmak için daha neyi bekliyoruz? Denizlerin ve Sinanların kurduğu DÖB olarak geleceksizlik, işsizlik, açlık gibi sorunların kalmayacağı, faşizmin baskılarının tamamen ortadan kalkacağı, özgür yaşayacağımız yarınları kurma mücadelemizde gelin birlikte yürüyelim. Gelin birlikte devrimci bir iktidarı ve sosyalizmi kurmak için harekete geçelim, örgütlenemelim, mücadeleyi büyütelim! Bu amacımıza ulaşabilmek için;

1)Bulunduğumuz her yerde (üniversitelerde, liselerde, mahallelerde) bağımsız, hızlı kararlar alabilen ve bu kararları uygulayan, demokratik ve enerjik örgütlenmeler olan, mücadele etmek isteyen her dürüst ve güvenilir arkadaşımızın katılabileceği komiteler kuralım.

2)Mahallelerimizde faşizme, çeteleşmeye, devletin gençliği yozlaştırmasına karşı el ele verelim, mahallelerimizde, yaşadığımız semtlerde devrimci gençlik komiteleri örgütleyelim. Bu komitelerimize katılacak tüm arkadaşlarımız farklı okullardan, farklı meslek kollarından, farklı anlayışlardan olabilir. Ama buna aldırmayalım çünkü sorunlarımız ortak ve bu sorunları yaratan sermaye sınıfının iktidarına ve bu iktidarın koruyuculuğunu yapan faşizme karşı mücadele etmekten başka çaremiz yok!

3)Üniversitelerimizde eğitimin piyasalaşması, yemekhane zamları, ulaşım ve yurt zamları, barınma sorunları derken gerici üniversite yönetimlerinin baskılarından, sosyalleşebileceğimiz ortamlarımızın sermayeye peşkeş çekmesinden, okullarımızın inşaatlara çevrilmesinden bıkmış durumdayız. Okullarımıza devlet eliyle sokulan sivil-faşistlerin bizlere ögb ve polis desteğinde saldırmasından artık sıkıldık ve baş kaldırıyoruz. Üniversitelerimizde birlikte örgütleyeceğimiz devrimci, demokrat, ilerici öğrenci arkadaşlarımızın katılabileceği örgütlenmeler yaratalım. Bu örgütlülüklerimiz özerk-demokratik üniversite talebimimiz doğrultusunda hem okulda yaşadığımız sorunlara dair mücadeleler örgütlesin ve geniş gençlik kesimlerine ulaşmaya çalışsın, hem de üniversitelerimizde devrimci bir gençlik hareketini örgütlemek, faşistlerle amansız bir şekilde mücadele etmek ve devrim mücadelesini sokakta, okulda büyütmek için çabalasın.

4)Liseli arkadaşlar: Dinci-ırkçı-gerici eğitim sisteminden, staj sömürüsünden bizleri sosyal-kültürel anlamda hiçbir şekilde geliştirmeyen derslerden, hayatımızın birkaç saate sığdırılarak belirlenmeye çalışılmasından bıkmadık mı? Liselerimizde gerici-faşist okul yönetimlerine, disiplin yönetmeliklerine, bizlerin öğrenci değil müşteri gibi görülmesine öfkeliyiz, lisemizin demokratik, lise eğitiminin bilimsel, parasız, anadilde olmasını istiyoruz, gelin hep birlikte lise komitelerinde birleşelim ve taleplerimiz için harekete geçelim!

5)Liseli, üniversiteli genç kadınlar olarak her gün yaşanan  erkek şiddetinden ve aynı zamanda  devlet şiddetinden, baskılardan, taciz-tecavüzden, aile baskılarından bıkmış durumdayız! Sokağa çıkmak, özgürlüğümüzü kazanmak istiyoruz! Gelin birlikte bizleri köleleştiren, ikinci konuma düşüren, şiddeti tekrar ve tekrar üreten kapitalizme karşı mücadeleyi büyütelim!

Devrimci Öğrenci Birliği olarak kendine demokratım, ilericiyim, anti-faşistim diyen tüm öğrenci arkadaşlarımıza çağrımızdır. Gelin hep birlikte akademik özgürlüklerimizi kazanabilmek için, politik özgürlükler mücadelesini birlikte büyütelim! DÖB olarak anti-faşist, anti-kapitalist ve anti-şoven tüm sıra arkadaşlarımızı saflarımızda devrimci mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz!

ŞİMDİ DÖB ZAMANI!

POLİTİK ÖZGÜRLÜK KAZANILMADAN, AKADEMİK ÖZGÜRLÜK KAZANILAMAZ!


Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)