Kandilli Rasathanesi, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55 sıralarında 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Mardin, Batman, Diyarbakır,Urfa, Antep, Bingöl, Dersim, Malatya, Adıyaman gibi çevre illerden de hissedildi.

Son günlerde Anadolu ardı ardına sarsılmaya devam ediyor. Dün sabah saatlerinde Manisa’da ardı ardına 3-4 büyüklüklerinde 61 deprem yaşanırken, sarsıntılar İstanbul’dan İzmir’e pek çok yerde hissedildi.

Elazığ ve ilçelerinde de saat 20.30’dan itibaren 3-4.3 büyüklüklerinde 10 deprem daha yaşandı.

Malatya’da da aynı sıralarda irili ufaklı 8 deprem yaşandı.

Malatya merkezde evlerin ve işyerlerin camları kırılırken, bazı binalarda derin çatlaklar oluştu, paniğe kapılan halk sokaklara çıktı. Malatya Pütürge Bölükkaya Köyünde (Hüsükuşağı Köyü) sağlam ev kalmadığı haberi geldi.

Elazığ merkez mahallelerinden Fevzi Çakmak Mahallesinde çok sayıda evin yıkıldığı öğrenildi. Yazıhan ilçesi Balaban köyünde de evlerin büyük bir kısmında çatlaklar meydana geldi. Deprem sonrasında İstasyon Caddesi'ndeki bir binada doğalgazdan yangın çıktı. Pek çok noktada da ufak yangınlar çıktığı öğrenildi. Yangınlara ekipler müdahale etti.

Yüzden fazla binanın yıkıldığı, insanların enkaz altında kaldığı depremde, ilk bilgilere göre 2 kişi Elazığ’da, 2 kişi de Malatya'da yaşamını yitirdi. Çok sayıda da yaralı var.

Depremin hissedildiği Amed’in Çüngüş ilçesinde de çok sayıda ev hasar gördü. Karakaya Barajı çevresinde bulunan bölgede, depremin etkisiyle kopan kayalar düştü.

Isının 0’ın altına düşmeye başladığı akşam saatlerinde evleri yıkılan yahut deprem korkusuyla evlerine giremeyen binlerce kişi sokakta geçirmeye hazırlanıyor. Haberi alan çevre illerden pek çok kişi, dernek ve oda battaniye ve yiyeceklerle hasar gören il ve ilçelere doğru yola çıktı.

Bu esnada Kızılay Genel Başkanının “Destekleriniz için 'Deprem' yazın 2868’e SMS yollayın 10 TL katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü” mesajı büyük tepki çekti. Son 20 yıldır “deprem vergisi” adına toplanan onlarca milyar liralık vergilerin nereye gittiğini, bağışlanan kanalrın dahi satıldığını söyleyen halk, “gün para isteme değil bügüne kadar topladığınız paraları harcama zamanı” diyor.