< Savunma Mitingi Öncesi Ankara'da Eylem Yasağı

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, baroların  15 gün süreyle eylem ve etkinlikleri yasakladı. Barolar yarın Ankara'da "Savunma Mitingi" yapacaklarını duyurmuştu.

Ankara Valiliği, başkentte  koronavirüs vaka sayısının artmasını gerekçe göstererek 15 gün boyunca eylem ve etkinliklere yasak getirdi.

Barolar, meslek odaları ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapılmasına karşı başlattıkları eylem kapsamında yarın (3 Temmuz) Ankara'da "Savunma Mitingi" yapacaklarını duyurmuştu.

Ankara Valiliği'nin avukatların yapacağı mitinge bir gün kala eylem ve etkinlik yasağı getirmesi mitingin engellenmesine yönelik bir karar oldu.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda:

"Kurulumuzun 2020/2 ve 2020/4 sayılı Kararlarıyla salgından korunmak ve salgının yayılımını engellemek amacıyla vatandaşlarımızın çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığı bulaştırma riski bulunduğu değerlendirilen taziye evleri, asker uğurlamaları vb. faaliyetlerin durdurulmasına rağmen, zaman zaman bu kısıtlamaların ihlal edildiği anlaşıldığından, bu kapsamda alınan tedbirlerin gözden geçirilerek gerekiyorsa ilgili kurumlarca önleyici ek tedbirlerin alınmasına, -İlimizde 15 gün süreyle 2911 sayılı Kanun kapsamında insanların toplu olarak bir araya gelmelerine neden olabilecek her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetlerin düzenlenmesinin  kısıtlanmasına oy birliğiyle karar verildi" denildi.