Gezi Ayaklanması sırasında Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde TEM otoyolunda araba çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, yaşamını yitirdiği yerde 4 Haziran günü yapılan yürüyüşle anıldı.

Mahallede bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'nde verilen yemeğin ardından cemevi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Ayvalıtaş'ın yaşamını yitirdiği yere yürüyüşe geçti.

“Gezi Şehitleri Ölümsüzdür ” pankartının açıldığı yürüyüşte, Gezi Ayaklanması'nda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı.

Yürüyüş sırasında “Mehmet Ayvalıtaş Ölümsüzdür ”, "Ya Adalet Ya Kıyamet", "Mehmet Yoldaş Yaşıyor Direniş Sürüyor" ve "Katil Devlet Hesap Verecek" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "Hepiniz bir Mehmet’siniz, sizlerle teselli buluyorum" dedi.

Gezi eylemlerinde yaşamlarını yitirenlerin adlarını sayarak konuşmasına devam eden Ayvalıtaş, Mehmet Ayvalıtaş'ın yaşamını yitirmesine neden olanların yargılandığı davanın bir türlü sonuçlanmadığını hatırlatarak, “Bizim çocuklarımız halk için öldü. Onlar onur, şeref oldular. İnsanlarımız o dönem evinde Hz. Ali'nin fotoğraflarını evlerinde bulundurdukları için tutuklandılar. Bu kadar karanlıkta umut her zaman vardır. Ben inanmıyorum ki, umudun içinden ışık çıkacak, karanlık aydınlığa çıkacak ve zulüm edenler bu ışığın içinde boğulacak” dedi.

Anma sloganlarla sona erdi.