Bir “Devrim işçisi” olan yoldaşımız Emre Bora’yı sonsuzluğa uğurlayalı tam bir yıl oluyor.

Yaşamını işçi sınıfının kurtuluşu mücadelesine adamış mütevazi bir işçiydi. Bir leninistti. Her işçi eyleminde, ezilen halklarla dayanışmada en önde olan Emre, Denizlerin “Yaşasın Türk ve Kürt Haklarının Birlikte Mücadelesi" şiarı ile mücadelesini Türkiye'den Kürdistan'a taşıdı; Rimelan’ın Tırko’su oldu.

Leninist Gerilla Birlikleri (LGB) parçası olan Emre Bora (Sinan Ateş), 9 Şubat günü Afrin’in Cinderese ilçesinde işgalci güçlere karşı yürütülen bir operasyon esnasında ölümsüzleşti. Afrin işgal saldırısının ilk günlerinden itibaren cephede yerini alan Emre Bora, bir çok operasyonda görev aldı, Kobane Savaşında olduğu gibi, Afrin’de de arkadaşlarının moral kaynağıydı.

O, “Söylemenin en iyi yolu yapmaktır” diyerek hemen harekete geçen, uygulayan, pratik davranan, fedakar, devrime ve partisine sonsuz güven duyan bir Leninist idi. O'nu güçlü kılan ise Parti'ye olan bağlılığıydı. O, Denizlerin, Seyitlerin, Yaşarların, Sibellerin yoldaşıydı ve tıpkı Denizler ve Sinan Cemgiler gibi dövüşerek toprağa düştü.

Emre (Sinan) yoldaşın taşıdığı komünizm bayrağı, yoldaşlarının ellerinde yükseliyor. Leninist Partinin enternasyonalist savaşçı bayrağı Sinan ve Taylan yoldaşlarla şimdi çok daha yükseklerde.