PETLAS’ta Taşıma İşçileri İşten Atıldı

Kırşehir’de Bulunan PETLAS’ın Taşımacılık ve Lojistiğini yapan ve 400 işçinin çalıştığı Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik’te çalışan ve Nakliyat İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler baskılarla karşı karşıya.

Patronlar sendikaya üye olan işçileri istifaya zorluyor, baskı ile e-devlet şifresini istiyor. Buna karşılık işçiler sendikalarına sahip çıkıyor.

Son üç gün içinde, sendikaya üye olan üç işçi e-devlet şifrelerini vermedikleri, sendikadan istifa etmedikleri için keyfi, hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldı. İşçiler Kırşehir Cumhuriyet Savcılığına TCK’nın 117. ve 118. Maddelerine göre suç duyurusunda bulundular.

Açıklama yapan Nakliyat İş Sendikası PETLAS patronlarına çağrı yaparak İşçilerin anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan örgütlenme, sendikaya üye olma hakkına saygı gösterin. Sendikaya üye olduğu, e-devlet şifresini vermediği için kanunsuz şekilde işten çıkardığınız işçileri işe geri alın.

Sendikamız PETLAS/ Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik San. Ve Tic. A.Ş.’de çalışan işçilerin insanca yaşayabilecek bir ücret ve çalışma koşulları için her türlü mücadeleyi verecektir” diyerek örgütlenmeye devam edeceklerini ve yetki için başvuracaklarını duyurdu.