Diyarbakır’da belediyelere kayyum atamasını protesto eylemleri devam ediyor. Bugün zindanlarla ilgili pankartı polisin açtırmaması üzerine Beyaz Tülbentli Analar yolu kapatarak yürüdü.

DİYARBAKIR – HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye başkanlarının görevden alınırak yerlerine kayyum atanmasını protesto eden eylemler devam ediyor.

Diyarbakır’da her gün yürüyüşle belediye binası önüne gelen Diyarbakır halkı yürüyüş ve oturma eylemleriyle protestolarını sürdürüyor.

Her gün önde Beyaz Tülbentli Anaların yer aldığı yürüyüşle “İrademe Dokunma” pankartıyla belediye önüne gelinerek burada oturma eylemi yapılıyor. Sloganlar, zılgıtlar, alkışlar, ezgiler ve konuşmalarla kayyum atamaları protesto ediliyor. Bugün kayyum atamalarına karşı yapılan oturma eyleminin 19’uncu günü.

Bugün Beyaz Tülbentli Analar siyasi tutsakları selamlayan bir pankartı da açarak yürümek istedi. Fakat polis pankartın açılmasına izin vermedi. Polisin “İrademe Dokunma” pankartının da açılmasını engellemek istemesi üzerine tartışma yaşandı. Ardından Beyaz Tülbentli Analar “İrademe Dokunma” pankartını açarak ve yolu trafiğe kapatarak “Biji Berxwadana Zindanan”, “Siyasi Tutsaklar Onurumuzdur” sloganları, zılgıtlar ve zafer işaretleriyle belediye önüne yürüyüşe geçti.

Diyarbakır Belediye binası önünde sloganlarla, alkışlar, zılgıtlar ve anaların söylediği Kürtçe şarkılarla oturma eylemi devam ediyor. Beyaz Tülbentli Analar coşkulu sloganları, zılgıtları ve alkışlarıyla protestolarını sürdürürken de belediyelere kayyum atanmasını asla kabul etmeyeceklerini sloganları ve söyledikleri şarkılarla dile getiriyorlar. Aklime Ana Diyarbakır’a olan sevgilerini ve kararlılıklarını “Sizi görüyorum Diyarbakır / Kalkın çiftçiler ve işçiler / Ben ile sen birbirimizle anlaştık / Ya ölüm ya Diyarbakır Yaşasın Diyarbakır / Ya ölüm ya Diyarbakır / / Diyarbakır dağın üstündeki inci / Her dört tarafı çayır ve çeşme / Ben ile sen birbirimize söz verdik / Ya ölüm ya Diyarbakır / Yaşasın Diyarbakır / Ya ölüm ya Diyarbakır” dizelerinin geçtiği şarkıyla dile getiriyor.

Bugün Diyarakır Belediyesi önündeki oturma eylemine Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'nden (ÖHD) avukatlar da eşlik ediyor.