Ankara Gar Katliamı, Beyazıt’ta anıldı.

10 Ekim 2015’te KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi” sloganıyla düzenlediği Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde Ankara Garında kitlenin toplanmasını bekleyen IŞİD, iki ayrı intihar saldırısı düzenleyerek 103 kişiyi katletmiş, 500’ün üzerinde kişiyi yaralamıştı.

Katliamın 4. yılında içlerinde Devrimci Öğrenci Birliği’nin de bulunduğu gençlik örgütleri 10 Ekim Perşembe günü saat 14.00’te Beyazıt Meydanı’nda buluştu. Polis, öğrencilerin üzerini arayarak alana aldı, kimi dövizlere el koydu. MFT’den bir öğrenci “Katil Devlet Hesap Verecek” dövizi ile alana girmek istediği için gözaltına alındı.

Öğrenciler toplandığında polis yaklaşarak “Devletimizin şu an içinde bulunduğu operasyondan bahsetmezseniz açıklama yapmanıza izin vereceğiz” dedi.

Ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında “Bizler, bu coğrafyada mücadele eden devrimci gençlik örgütleri olarak ne katledilenleri unuttuk ne de katilleri affettik. Sözde adalet dağıtan mahkemelerde, göstermelik davalarla katliamın sorumluları ortaya çıkarılmadı. Adalet sağlanmadı. Bizler bu katliamın tanıkları olarak adalet mücadelesinin tıpkı 10 Ekim günü sokağa çıkan binlerin yaptığı gibi direnişle, sokakta kazanılabileceğini biliyoruz.

Katillerden hesap sorana dek adalet mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

Açıklama, “10 Ekimi Unutma Unutturma!” sloganlarıyla sonlandırıldı.