Gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılan Servet Turgut yaşamını yitirdi.

Gözaltına alındılar, günlerce haber alınamadı... 2 gün sonra hastanede yoğun bakımda bulundular... Osman Şiban ve Servet Turgut'un helikopterden atıldıkları netleşti. Ve 20 gün sonra yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 55 yaşındaki Servet Turgut yaşamını yitirdi.

Olayı 50 yaşındaki Osman Şiban'ın “bizi attılar” sözleri, sağlık raporlarındaki “yüksekten düşme” ve görgü tanıklarının anlatımları ile öğrenmiştik.

Van'ın Çatak ilçesinde "Yıldırım-10 Norduz" operasyonuna çıkan askerler tarafından Şırnak Beytüşşebap ilçesine bağlı Çığlıca köyünün Yoğurtlu mezrasında 11 Eylül’de gözaltına alınmışlardı. Osman Şiban kısa süre sonra uyansa da, bilinci tam olarak yerine gelmemiş, ailesi tarafından Mersin'de bir hastaneye yatırılmıştı. 7 çocuk babası 55 yaşındaki Servet Turgut ise hiç kendisine gelemedi solunum cihazına bağlı şekilde, yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi.

Van Valiliği, Servet Turgut hakkında "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığını açıklamıştı. Görgü tanıkları ise Turgut ve Şiban'ın sağlıklı bir şekilde gözaltına alınarak helikoptere bindirildiğini söylüyor. Mezopotamya Haber ajansı da bölgeyi görüntüleyerek kayalık değil, samanlık bir alan olduğunu belgeliyor.

Ailesinin görmesine izin verilmeyen Servet Turgut’un cenazesi, otopsi işlemlerinin Van’da defnedilecek.