ESP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 5 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken 5 kişi hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

14 Ocak ESP üyelerine yönelik günü 12 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve dün İzmir Adliyesi’ne çıkarılan 47 kişiden 20’si savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Bu sabaha kadar süren hakimlik sorgularının ardından beş kişi hakkında tutuklama, beş kişi hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, ESP yöneticisi Kerim Altınmakas, Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, Gülşah Polat hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, ETHA muhabiri Pınar Gayıp, Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyesi Satiye Ok, Alev Özkiraz ve Ceren Çoban ev hapsiyle serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden Limter-İş Sendikası Genel Başkanvekili Levent Akhan, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Hakan Kafadar, Rıdvan Coşkun, Burak Yılmaz, Seyit Cem Çakmak, Atilla Dalkılıç, Yener Aygün, Nihat Ünal ve Begüm Ateş ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Kamil Ağaoğlu ile Yenikapı Tiyatrosu’ndan beş sanatçının da aralarında bulunduğu 27 kişi de dünkü savcılık sorgularının ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.