< İşçi Kadın Kurultayı’na Çağrı

 Emekçi Kadınlar (EKA), 10 Mart 2019 Pazar günü,Petrol İş Sendikası’nda gerçekleştireceği İşçi Kadın Kurultayı’na hazırlanıyor.

Emekçi mahallelerde yoğun emeklerle kurultay hazırlıkları yürütülüyor. 8 Mart’tan hemen sonra gerçekleşecek olan bu kurultayda, işçi sınıfının yarısı olan kadınlar, iş kollarında yaşadığı zorlukları ve örgütlenmeleri anlatacaklar.

Çeşitli iş kollarından kadınları bir araya getirmeye çalışan Emekçi Kadınlar, pek çok ilde bu alanda çalışmalar yürütüyor. Birçok yerde bildiriler dağıtarak, kadınlara nasıl bir dünya istediklerini anlatıyorlar. Hazırladıkları anketlerle işçi kadınların iş yeri ve evlerinde ne tür sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını soruyor ve kendi sorunlarını kendilerinin dile getirmesi yönünde çaba harcıyorlar.

Mikrofonu eline alan işçi kadın seslenecek Cargill’e, Flormar’a, Tariş’e, Sibaş’a...

İş yerlerinden evlerine uzanan bu sistemin cenderesinde yaşam kavgası veren işçi kadınlar, düzenlenecek kurultayda kendi sorunlarını tartışacak ve birlikte çözüm yolu üretecekler.

“Krizin etkilerini en çok kadınlar ve çocuklar yaşıyor” diyen Emekçi Kadınlar, tüm işçi ve emekçi kadınları çalışma ve yaşam koşullarını anlatan tebliğlerini sunmak üzere 10 Mart 2019 Pazar günü saat 11.00-18.00 arasında Petrol-İş Sendikası’nda yapılacak olan İŞÇİ KADIN KURULTAYI'na davet ediyor.