Dünyanın Covid-19 salgını ile mücadele ettiği şu günlerde, devlet devrimci demokrat ve yurtseverlere saldırmaya devam ediyor. Çıkardığı yargı paketi ile eşitsiz-adaletsiz tutumunu bir kez daha ortaya koyan bu gerici zihniyet, bu yasa ile devrimcileri zindanlarda tutmaya devam ederken taciz, tecavüz ve cinayet gibi suçlardan cezaevlerinde olanlar salıverildi.

Salgın sebebi ile zindanlar boşaltılsın diye bir çok sivil toplum örgütü çalışmalarına hız vermişken TC, yaşanan adaletsizliklere seslerini yükseltenleri dört duvar arasında hapsetmeye devam ediyor.

22 Mayıs sabahı Amed'de çoğunluğunu kadınların oluşturduğu gözaltılar yaşandı. TJA ve Rosa Kadın Derneğine dönük yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlara Gülistan Doku eylemleri, Kayyum protestoları ve üyesi oldukları partiden mesaj ve mail almaları soruldu.

Faşizm, tarih boyunca kadınlardan hep korkmuştur. Kadın, var eden geleceğe bir anlayış ve kültürü aktarandır. Bu sebeplerle her zaman hedef olmuştur. Bugün Amed'de kadınlara yönelik gerçekleştirilen bu operasyon kadınların haklı mücadelesine dönüktür. Bu sebeple faşizme karşı yan yana yürüdüğümüz mücadele arkadaşlarımızın yanındayız. Kadınlar haklı mücadelelerini devrime kadar sürdürmeye devam edecekler.

Kadınların Kurtuluşu Sosyalizmde.

Mücadele Birliği Amed