< Seçimle Değil Devrimle

Dün YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptali konusunda verdiği karar, gece herkesi mahallelerde ve kent merkezlerinde sokaklara dökmüştü. Geç saatlerde olanca öfkeleri ile sokaklardan çekilen kitle, bu akşam yine 21.00'den itibaren sokaklarda idi.

Beşiktaş'ta sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla bir araya gelen kitle dağınık şekilde Kartal Heykeli'nde buluştu.

Gittikçe artan kitle "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Beşiktaş uyuma İstanbul’a sahip çık" diyerek haykırdı.

Yapılan konuşmalarla herkese ailesini arkadaşlarını çağırmaları, tencere tavalarla sokağa çıkma çağrıları yapıldı.

Yürüyüşe geçen kitle "Tayyip çık dışarı oynayalım", "Hükümet istifa", "kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları attı Beşiktaş sokaklarında

Kadıköy'de Boğa'da toplanan kitle "Herşey Güzel Olacak" pankartı ile Moda'ya yürüdü, "Sandıkta arama özgürlük sokakta" sloganları attı.

Kitlenin önünde bando var, "Güzel gunler gorecegiz" şarkısını çalıyor. Bir kadın elindeki tencereye vurarak; "tencere boş yemek yapamıyoruz" diye haykırıyor.

Şişlide, Alibeyköy Karadolap, Esenyurt Depo Mahallelerinde halklar sokakta. Tencere ve tavalarla sokaklarda dolaşıldı ve sloganlar haykırıldı.

Kitle öfkeli ancak sakin. Sloganlar kimi zaman “Hak Hukuk Adalet” iken kimi zaman “Hükümet İstifa İktidar Halka”. “Bir daha asla sandığa gitmem” diyenlerle “daha güçlü gitmek gerek sandığa” diyenler kol kola. Eylemlerin nereye evrileceğini politikalarımızı insanlara ne kadar götüreceğimiz belirleyecek.

Yeniden tekrarlayalım:

Seçimle Değil Devrimle

Sandıkla Gitmeyecekler