Urfa TüvTürk/Polçak Taşıt Muayenede 11 İşçi İşten Atıldı

Urfa ve ilçelerinde araç muayeneleri yapan TüvTürk/Polçak Taşıt Muayene İstansyonları'nda Nakliyat İş üyesi 11 işçi işten atıldı.

URFA- Urfa ve ilçelerinde araç muayenelerini yapan TüvTürk/Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.'de örgütlenme faaliyeti yürüten DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası, yetki başvurusunda bulunmalarının ardından 11 sendika üyesi işçinin işten atıldığını bildirdi.

"Urfa ve ilçelerinde faaliyet gösteren Tüvtürk /Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de örgütlenmiş, çalışanların büyük çoğunluğu sendikamıza üye olmuşlardır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki için başvuru yapılmıştır.

Sendikamızın örgütlenmesinden haberdar olan işveren tarafından, sendikamız üyeleri aranarak istifa baskısı yapılmış, e-devlet şifreleri istenmiştir. Üyelerimiz baskılara boyun eğmemiş, istifa etmemiş ve e-devlet şifrelerini vermemiştir" açıklaması yapan Nakliyat İş Sendikası, işyerlerindeki baskıları kabul etmeyen işçilerin işten atıldıklarını belirtti.

Sendikanın verdiği bilgiye göre Urfa Merkez İstasyonundan 7, Viranşehir’den 1, Siverek’den 2, Akçakale’den 1, olmak üzere toplam 11 sendika üyesi 4857 sayılı yasanın 25. Maddesine göre tazminatsız işten çıkarıldı. İşten çıkartılan işçilere yasal olarak yapılması gereken her hangi bir bildirimin de yapılmadığı ifade edildi.

Urfa Tüvtürk/Polçak Taşıt Muayene İstasyonlarından keyfi ve hukuksuz bir şekilde işten çıkartılan üyeleri için mücadelenin süreceği belirtildi.