"Mahkeme Kararı Uygulanmazsa Ne Yatar Ne Otururuz!"

Tek Gıda İş Sendikası üyesi oldukları için işten atılan Cargill işçileri işe dönme mücadelesinin 500. gününde İstanbul'da Ataşehir Palladium Tower'da emek dostlarıyla birlikte basın açıklaması yaparak bir kez daha mahkeme karaxrına uyumasını istedi. Cargill işçileri "Fabrikada tekrar iş başı yapmak, emeğimize çalışmak istiyoruz" dedi.

İSTANBUL - Cargill işçileri İstanbul’da Ataşehir Palladium Tower'da 500'üncü gününe girdi. 490 gün Bursa Orhangazi'de bulunan Cargill fabrikası önünde süren eylemini İstanbul'a taşıyan Cargill işçileri 10 gündür  geceli gündüzlü Cargill Türkiye Genel Merkezi'nin önünde işe dönme mücadelesini sürdürüyor.

Cargill işçilerinin 500'üncü gününde yapılan basın açıklamasına, Zeytinburnu Belediye işçisi Kenan Güngördü, Media Markt, Uyum Makro, Sacia Pack, Özsüt işçileri, İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi, aralarında Mücadele Birliği Platformu'nun da olduğu devrimci örgütler sendikalar ve siyasi partiler katıldı.

Saat 14.00'te yapılacak basın açıklaması öncesinde pek çok emek dostu pankartları, dövizleri ve coşkulu sloganlarıyla alkışlarla alana geldi.

Özsüt İşçileri alana "Özsüt Kaçma Hakkımızı Ver" yazılı pankartla ve "Haksızlık Varsa Direniş de Var", "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganıyla geldi.

İşçi Temsicileri Konseyi Hazırlık Komitesi ise  "Kavgamızın Şehrine Hoşgeldiniz" pankartı ve"Cargill İşçisi Yalnız Değildir", "İşçiler En  Öne Komitelere" sloganıyla geldi.

Basın açıklaması öncesi tiyatro gösterimi, şiirler ve  müzik dinletileri yapıldı. Tek Gıda İş Sendikası ve Cargill işçileri adına yapılan konuşmada alana gelen emek dostları selamlandı. Basın açıklamasını Cargill işçilerinden Yücel Özkan yaptı.

Bir direniş hikayesi olarak başlayıp bugün 500'üncü gününe ulaşan Cargill işçilerinin mücadelesinin ilk başladığı günkü kararlılığı ile sürdüğünü ve kazanana kadar daha sürmeye devam edeceğini vurgulayarak sözlerine başlayan Özkan, Cargill işçilerinin talepleri haklı talepler olduğunu ve mücadele gücünü de bu haklı taleplerden aldığını söyledi.

Haksız yere İşten atılan Cargill işçilerinin taleplerinin haklılığının Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde kanıtlandığını hatırlatan Özkan Cargill işçileri olarak talebelerinin  mahkemenin verdiği işe iade kararının uygulanması olduğunu belirtti.

Cargill yönetiminin burada da doğru bir yöntem göstermediğini ve  15 günlük yasal sürenin son gününün yargı kararını İstinaf Mahkemesine taşıdığını aktaran Özkan, buny yaparak Tek Gıda iş Sendikası'nın yapıcı tavrına karşı yine olumsuz bir tutum gösterdiğini, "Cargill işçileri vazgeçerler" umudu ile süreci uzatma yoluna gittiğini söyledi.

Özkan sözlerini şöyle sürdürdü; "Cargill yönetimi bilmeli ki, Cargill işçileri yalnız değildir. Bu mücadele Uluslararası Gıda Tarım Turizm Sendikaları Birliği, Tek Gıda İş Sendikası ve sivil toplum kuruluşları siyasi partiler sendikalar ve sayısız emek dostları ile birlikte zafere yürümektedir Cargill işçileri kazanana kadar mücadeleye devam edecektir"

Herkes bilmeli ki her gün işçilerin talebi sadece haksız olarak çıkarıldıkları fabrikalarında tekrar işbaşı yapmaktır burada Cargill yönetimine sizler aracılığı ile tekrar etmek isteriz. Biz Cargill Orhangazi fabrikamızda tekrar işbaşı yapmak emeğimiz ile çalışmak istiyoruz çalışan işçilerin anayasal haklarına saygı duyulmasını istiyoruz.

Cargill yönetiminin aksi bir yol yöntem belirlemesi durumunda bilmesini isteriz ki biz şimdilik ailelerimizden uzak Cargill Genel Müdürlüğü önünde 24 Saat ayrılmadan bekliyoruz. Gece beton üstünde yatıp gündüz burada oturuyoruz. Ancak bize olumlu bir dönüş olmazsa ne yatacağız ne oturacağız? Ne yapacaksınız diye soranlara Tek Gıda İş Sendikası'nın işçi sınıfı tarihinde yazılmış onlarca mücadelesine bakın diyoruz. Cargill  yönetimine işbaşı yaptırılması ile ilgili çalışmaların en bir an önce başlatılmasını tavsiye ediyor mücadelenin aralıksız devam edeceğini bir kez daha vurguluyoruz".

Basın açıklamasının ardından 500'üncü gün halayına duruldu. Birlikte şarkılar söylendi. Alandan ayrılanlar sloganlar ve alkışlarla uğurlanırken, emek dostlarıyla sohbetlere başlandı.