< < İnternet Sansürleri Sürüyor

 

Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği, Türk Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aynı gün 136 adresin erişiminin engellenmesine karar verdi.

Web spinterest, twitter, facebook, instagram, youtube hesapları ve gönderiler başka bir soruşturmaya gerek görülmeden jandarmanın başvurusuyla kapatıldı.

Aralarında mucadelebirligi6.net’in de olduğu 136 sayfa arasında ETHA, Halkın Sesi, Özgür Gelecek, ÖSP, Gazete Fersude, Yeni Demokrat Gençlik, Kızılbayrak, Marksist Teori, Bianet internet siteleri ile DEvrimci Öğrenci Birliği, Şimdi Devrim Zamanı, Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi, Gazete Fersude, Tayadlı Aileler, Taksim Gezi Parkı, ÖTSP Platformu, Rojava Leninist Gerilla Birlikleri twitter hesapları; Devrimci Öğrenci Birliği, Halkın Sesi Tv, Partizan, Grup Munzur, Süryani Halk Meclisleri, Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi facebook sayfaları ve çok sayıda sosyal medya hesabı jandarmanın tek başvurusu ile kapatıldı.

Adı geçen sitelere ve sosyal medya hesaplarına dair hiçbir mahkeme kararı da ulaştırılmadı, yönetimlerine bilgi verilmedi.

Haber sitelerinin yahut sosyal medya hesaplarının hiçbir gerekçe gösterilmeden, mahkeme-yargılama olmadan keyfi olarak kapatılması, faşist bir düzende yaşadığımızı görenler için hiç şaşırtıcı değil. Basın özgürlüğü, hukuk, adil yargılanma gibi hayaller, ancak içinde yaşadığımız sistemi toz pembe gören ve “iyi niyetlerle” tüm sistemin değişip yaşanabilir hale gelebileceğine inanan küçük burjuvalar ve liberallere göredir. Faşizm, faşist uygulamalarla ayakta kalabileceği için yaptığı-yapabileceği hiçbir şey şaşırtıcı değil. Basın özgürlüğü yahut yargılanma özgürlüğü de bir devrim sorunudur.