Kore'nin Yeniden Birleşmesi için Demokratik Cephe (DFRK) Merkez Komitesi toplantısı 23 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. Burada alınan karar, 24 Mart günü KDHC resmi yayın organı KCNA’da yayınlandı. Karar şöyle:

Toplantıda DFRK Merkez Komitesi başkanlık divanı üyeleri ile siyasi parti ve sosyal örgüt temsilcileri hazır bulundu.

Toplantıda Kore İşçi Partisi ve DPRK hükümetinin, DPRK'yı "baş düşman" ilan eden ve yaklaşık 80 yıldır sadece dış güçlerle işbirliği içinde "rejimin çökmesi" ve "emilerek birleşme" peşinde koşan Güney Kore klanlarını, uzlaşma ve yeniden birleşme için ortak değil, en düşman devlet, değişmez baş düşman ve tam yabancı ülke olarak damgaladığı ve kuzey-güney ilişkileri ve yeniden birleşme politikası konusunda yeni bir tutum belirlediği vurgulandı.

Kuzey-güney ilişkilerinin tamamen birbirine düşman iki devlet arasındaki ilişkilere ve akraba ya da homojen değil savaşan iki devlet arasındaki ilişkilere sabitlendiği bir durumda, pan-ulusal birleşik cephe örgütü olan DFRK Merkez Komitesinin artık var olmasına gerek olmadığı konusunda görüş birliğine varmıştır.

Toplantıda DFRK Merkez Komitesinin resmen feshedilmesine karar verildi.

Çeviri Kolektifi

KCNA.KP sayfasından çevrilmiştir