FHKC Merkezi Medya Departmanı, 6 Nisan günü yayınladığı bir basın bülteninde, başta liman işçileri olmak üzere sendikalara, Siyonist varlığa giden, özellikle silah, petrol ve gaz taşıyan gemilere yükleme yapmama çağrısı yaptı.

FHKC ayrıca petrol ve gaz alanında çalışan şirketleri, özellikle de Arap şirketlerini işgali ve şirketlerini boykot etmeye çağırarak, bu sendikaların ya da şirketlerin işgalle herhangi bir ilişkisinin, soykırım suçlarına ve Filistin halkımıza dayatılan açlık ve kuşatma savaşına fiilen katılmakla eşdeğer olduğunu vurguladı.

Cephe, sendikaların Siyonist oluşum ve sendikalarıyla ilişkilerini kesmelerini sağlayacak özel bir anayasa ve açık yönetmelikler hazırlamaları, Siyonist oluşuma karşı kapsamlı bir boykot kültürünü teşvik etmeleri ve katliamlar yapmaya, halkımızı aç bırakmaya ve onlara kapsamlı bir kuşatma uygulamaya devam eden bu suç oluşumuna silah, petrol, gaz ve çeşitli malların transferine ve yüklenmesine katılmamaları gerektiğini vurguladı.

Cephe, özellikle işgale uluslararası yasaklı silahların en büyük tedarikçisi olan ABD'nin limanlarından bu varlığa silah, mal ve petrol transferine şiddetle karşı çıkan ve engelleyen, Filistin halkıyla dayanışma içinde olan tüm destekçileri ve grupları selamladı.

Cephe açıklamasını, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli sendikalara, Filistin'in ve Gazze Şeridi'ndeki acı çeken halkın zaferi için, işgali boykot etmeyi, kuşatmayı, gayrimeşrulaştırmayı ve ona silah sevkiyatını engellemeyi amaçlayan eylemlerine devam etme çağrısı ile sonlandırdı.

Çeviri Kolektifi

FHKC Telegram kanalından alınarak çevrilmiştir